Everest'te mahsur kalan iki Türk kurtarıldı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Himalayalar'da Everest Dağı'nda mahsur kalan iki Türk vatandaşının kurtarılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı;

"İki vatandaşımız, Hindistan Büyükelçiliğimize ulaşarak dağda kaybolduklarını, mahsur kaldıklarını iletmiş. Daha sonra bir köye sığınmışlar. Oradan da yine Büyükelçiliğimizi bilgilendirdiler, bize ulaştılar. Biz de vatandaşlarımızı oradan almak için helikopter kiraladık, gönderdik."

Vatandaşların helikopterle bulundukları yerden alındığını dile getiren Çavuşoğlu, önce Katmandu'ya gidecekleri, oradan da Yeni Delhi'den Türkiye'ye gelecekleri bilgisini paylaştı.

Çavuşoğlu, yurt dışında kaza geçiren ya da hastalanan vatandaşların bulundukları yerde bırakılmasının söz konusu olamayacağını vurgulayarak, "Geçen sene 80 civarında vatandaşımız için ambulans uçakları yurt dışına gönderdik. Vatandaşlarımızı ülkemize getirdik." dedi.

Derbide son düdük çaldı, saha bir anda karıştı! Galatasaray evinde yıkıldı, Fenerbahçe şansını son maça taşıdı! Prof. Dr. Naci Görür "endişe ediyorum" diyerek uyardı!
Sonraki Haber