Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Müslüman alemi için en kutsal dönemler arasında yer alan Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, bu kutsal dönemi yönelik araştırmalar da büyük bir hız kazandı. Bu çerçevede, Ramazan ayının en kutsal unsurları arasında yer alan "Ramazan pidesinin" evde nasıl yapılacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Ramazan pidesi, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği ve Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Peki, evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

EVDE RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
6 su bardağı un
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı su
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Mayayı ve toz şekeri ılık suya ekleyin, karıştırın ve mayanın aktive olması için birkaç dakika bekleyin. Sıvı yağı ve sütü bu karışıma ilave edin. Ardından unu ve tuzu ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar 10-15 dakika yoğurun.

Hamur istenilen kıvama geldiğinde, hamuru ikiye ayırın. Hamurların üzerini nemli bir bezle örtün ve yaklaşık yarım saat oda sıcaklığında mayalandırın. Yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamuru tepsiye aktarın. Elinizi yağlayarak hamuru kenarlardan çekerek büyütün. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.

Hamurları tepside yaklaşık 15 dakika daha mayalandırın. Bu sırada fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın. Mayalanan pidelerin üstlerini bıçağın ucuyla çizerek desenler oluşturun.

Hazırladığınız yumurtalı yoğurtlu karışımı pidelerin üzerine sürün. Son olarak çörekotu ve susamı isteğinize göre serpin ve fırına verin.

Pideler kabarıp kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıktığında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Gaziantepli Yakup Şahin türküleri ve kazandığı para ile çok konuşuldu! Icardi kırılmadık rekor bırakmadı! Bu kez de Alex de Souza... Gıda ile temas eden plastik malzemelere düzenleme geldi! İşte detaylar
Sonraki Haber