Ev sahipleri kural tanımıyor! İstanbul'da kiracıdan yüzde 75 zam istediler!

Kimi ev sahipleri var ki kural tanımıyor. İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yaşayan kiracı bir vatandaş, evin kontrat süresinin bitmesine az bir süre kala ev sahibinin zam teklifiyle şoke oldu.

Ev sahipleri kural tanımıyor! İstanbul'da kiracıdan yüzde 75 zam istediler! Kiracıların ev sahipleri ile başı dertte! İstanbul'da artık kiralık bir ev bulmak neredeyse imkansız. Pandemi ve sonrasında yaşanan ekonomik zorlukları bahane eden ev sahipleri kiracıları adeta taciz etmeye başladı. Yıllık kontrat süresinin bitiminde kiraya yüzde 75 zam isteyen bir ev sahibi kiracıya kibarca "Çık" diyor.

İSTANBUL'DA KİRALARA ZAM OYUNU

Borçlar Kanunu, göre kiraya zammın kontrat yenileme süresinde ve bir kez olacağını söylüyor. Üstelik yıllık kiraya zam TÜFE'nin 12 aylık ortalaması alınarak belirleniyor. Ancak ev sahipleri özellikle artık İstanbul'da kural tanımıyor.

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yaşayan bir kiracı, kontrat yenileme ayında ev sahibinin kiraya zam teklifiyle sarsıldı. TÜFE'ye göre belirlenen oranın neredeyse 4 katı zam isteyen ev sahibine karşı kiracı ne yapacak?

Örneğin TÜİK'in Kasım ayı TÜFE açıklaması yüzde 17.71 oldu. Ev sahiplerinin bu oran üzerinde zam yapması kanuna aykırı. Evlerin adeta açık artırmayla kiralandığı İstanbul ve Türkiye'nin birçok ilinde piyasa karıştı. Ev sahiplerinin iştahını kabartan bu olay onları, daha yüksek bedelle kiraya vermek için çıkarmanın peşine itiyor.

Dolar ve euroda sınırlı düşüş! İşte 30 Nisan güncel döviz kurları Binlerce kilometre uzağa uçtu Süper Loto sonuçları 28 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı?
Sonraki Haber