Eurovision 2022 Türkiye katılacak mı?

2022 Eurovision şarkı yarışması için Türkiye’nin yeniden ismi geçmeye başladı. En son 2021 yılında katıldığımız Eurovision şarkı yarışmasına Türkiye’nin hangi sanatçı ve şarkı ile katılacağı ise merak konusu. Peki, Türkiye 2022 Eurovision’a katılacak mı?

2012 senesinden bu yana Avrupa Yayın Birliği üyelerinin düzenlediği Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye yer almamakta. Bu konuda bazı açıklamalarda bulunan TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, konu hakkında net tavırlarını ortaya koyduklarını söyleyerek 2022 Eurovision şarkı yarışmasına katılabilmek adına girişimlere başladıklarını söyledi.

Eren açıklamasında, "Yönetim kurulumuz hâlâ aynı kararda devam ediyor. Puanlama değişmeden katılmayacağız, ama bu arada Eurovision'la da görüşüyoruz" ifadelerine yer verdi. Eren açıklamasının devamında, "Eurovision'un başına Kuzey Avrupa'dan çok iyi biri geldi. Bence bu sene çok başarılıydı. Uzun zaman sonra güzel bir yarışma yaptılar. Yeni gelenle bizim arkadaşlar görüşmeye başladı. Ne olur bilemem" ifadelerine yer verdi.

EUROVİSİON 2022 TÜRKİYE KATILACAK MI?

Türkiye, 1975 yılında bu yana Eurovision’a 34 kez katıldı. 2012 yılında Can Bonomo'nun Love Me Back şarkısıyla son kez yarışmaya katılan Türkiye, 2013 yılında puanlama sistemiyle ilgili haksızlıklar nedeniyle Eurovision’dan çekildiğini söylemişti. Türkiye adına tek birincilik ise 2003 yılında Sertab Erener'in seslendirdiği Everyway That I Can şarkısı olmuştu.

Türkiye, Eurovision şarkı yarışmasına ilk kez, Semiha Yankı'nın "Seninle bir dakika" isimli şarkısı ile 1975 yılında katılmıştı.

Süper Lig'de günün VAR hakemleri açıklandı Sultanbeyli Belediyesi, "Bahar Temizliği" başlattı! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler!
Sonraki Haber