Et ve tavuk dönerde tadarak anlaşılamayan hileler...

ET DÖNERE SAKATAT, KIYMA VE TEK TIRNAKLI ETİ KARIŞTIRIYOR


Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda işletmelerini sıklıkla denetlediğini belirten Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, denetimlere rağmen bazı işletmelerin hileye başvurduğunu anlatarak, “Et dönerin içerisine kıyma konulabiliyor. Tek tırnaklı ve domuz eti gibi ürünlerin konulduğunu biliyoruz. Bu hileleri tadarak anlamak mümkün değil. Güvenilir firmalardan alışveriş yapmak lazım. Görmediğimiz arka planda neler olduğu ise laboratuvar testiyle belirlendi. Hile açısından et döner daha riskli. Tavuk dönerde en fazla yağ oranı artırılabilir, et dönerde ise farklı ürün ve tek tırnaklı hayvanların eti kullanılabilir. Hangi etin karıştırıldığını tadımla anlayamayacağınız için asıl risk grubu et dönerdir" şeklinde konuştu.

3-5 liraya 100 gram tavuk dönerin satılamayacağını belirten Manavoğlu, 10-15 liralara satılan tavuk dönerin ya da 15 liradan başlayan et dönerin fiyatının makul olduğunu söyledi.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! Bugün kimin maçı var? 18 Mayıs 2024 maç programı!