Et ve tavuk dönerde tadarak anlaşılamayan hileler...

Sosyal medyada, et döner üretim tesisinde çalışanların hijyenden uzak görüntülerinin paylaşılması üzerine gözler, tavuk ve et döner satışı yapan restoranlara çevrildi. Bazı tavuk döner işletmeleri 100 gram fiyatına 50 gram verip, içinde de tavuk derisi kullanıyor. Et dönerde ise hileci işletmeler içerisine kıyma, kırıntı et, sakatat hatta tek tırnaklı eti koyabiliyor. Ayrıca bunları tadımla anlamak mümkün değil.

Tavuk ve et dönerde hile ya da tağşiş yapan işletmeler vatandaşların hem sağlığına hem de cebine zarar veriyor. Tüketicinin tabağına dönerin ne kadar hijyenik ortamda üretilip geldiği kadar hilesiz ve katkısız gelmesi de tartışılan bir başka konu oldu. İşletmelerden bazıları tağşiş ve hilenin önüne geçmek için anlaştıkları kasap ya da et üretim tesislerindeki karkas etleri kendileri seçip mutfaklarında işlerken bazıları ise kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri dana ya da kuzu etini kullanıyor.

ÜCRETİ ÇOK DÜŞÜKSE MUTLAKA HİLE VARDIR


Et dönere göre tavuk dönerin daha çok tercih edilmesinin nedeni ise ücretinin düşük olması. 100 gram tavuk döner 10-13 lira arasındayken aynı gramajda et dönerin fiyatı 18 liradan başlıyor. Et ya da tavuk döneri bu ücretler altında satan bazı restoranlar ise maliyeti düşürüp daha çok kazanmak adına her türlü hileye başvuruyor. Tavuk dönerde bazı restoranlar gramaj hilesini uygulayarak 100 gram fiyatına 50 gram satıyor. İçerisine de büyük oranda tavuğun yağlı kısmı olan derisi eklenerek maliyeti düşürüp daha çok kar etmek hedefleniyor.

"Dursun Özbek'ten Erden Timur'a karalama kampanyası başladı" Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! Gratis'lerde çılgın Mayıs indirimleri başladı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları