Eski vekil Cuma İçten'e “sahtecilik”ten hapis!

SuperHaber’in tam 3 yıldan beri yazdığı, ”50 milyon dolarlık kumpas ve dolandırıcılık davasında, yeni bir gelişme yaşandı. İş insanı Fehmi Öztürk, eski vekil Cuma İçten'e karşı mal varlığına çöktüğü gerekçesiyle dava açmıştı. İstanbul 49.Asliye Ceza Mahkemesi, eski Gelecek Partili Cuma İçten'e "özel belgede sahtecilik" suçunu işlediğini tespit ederek, 10 ay hapis cezası verdi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Kamuoyunda özellikle son aylarda yazılan, Fehmi Öztürk adlı iş insanının, tam 50 milyon dolarlık dolandırıcılık ve kumpas davaları sonuçlanıyor.

CUMA İÇTEN’E “ÖZEL BELGEDE SAHTECİLİKTEN 10 AY HAPİS

İş insanı Öztürk eski Gelecek Partili Cuma İçten'e karşı, kendisinin ve ailesinin mal varlığına çöküldüğü gerekçesiyle dava açmıştı. Aylar süren mahkeme geçtiğimiz gün sonuçlandı. İstanbul 49.Asliye Ceza Mahkemesi, eski Gelecek Partili Cuma İçten'e "özel belgede sahtecilik" suçunu işlediğini tespit ederek, 10 ay hapis cezası verdi.

50 MİLYON DOLARLIK DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul ve Romanya’da inşaat işleri yapan, iş insanı Fehmi Öztürk, 2014 yılında eski ortağı Fırat Muşlu ile ortaklık kurmuştu. Hesaplarda ki çeşitli açıklar iddiası ile Öztürk, 2017 yılında bu ortaklığı sonlandırmak istemişti. Ancak bu uzlaşma isteğine, Öztürk’ün ortağı Muşlu yanaşmamıştı. Bunun üzerine eski Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten başkanlığında sözde bir tahkim heyeti oluşturularak devreye girişmişti. İddialara göte, İçten’in başkanı olduğu yasa dışı tahkim heyeti kararı ile, Öztürk'ün 50 milyon dolarlık mal varlığı ile 360 milyon dolar değerindeki kentsel dönüşüm ve AVM projesi elinden alınmıştı.

CEZA ALAN İÇTEN İSTİNAF’A GİDECEK

Sinoplu iş insanı Fehmi Öztürk, yaşanan bu benzeri bir çok olayların ardından, yargıya başvurmuştu, Öztürk ‘ün şikayeti ile İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Tanıkların ve diğer sanıkların dinlenmesinden sonra, mahkeme 7 Mart'ta sona erdi. Mahkeme heyeti, Cuma İçten'e,”özel belgede sahtecilik" suçundan 10 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Eski vekil İçten’in aldığı hapis kararı sonrası, istinaf mahkemesine itiraz edeceği ifade edildi.

Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Kirada tavan zam oranı belli oldu Borsa rekor seviyeden açıldı!
Sonraki Haber