Eski Cumhuriyet ekibi Le Monde diplomatique Türkçe'yi çıkaracak

Cumhuriyet gazetesinin yeni yönetimi ile anlaşamayan muhabir ve editör kadrosunun büyük bölümü, Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın istifasının ardından kurumdan ayrılmıştı. Eski Cumhuriyet ekibinin Küçükkaya önderliğinde Fransız Le Monde gazetesi ile anlaştığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden istifa eden gazeteciler dünyaca ünlü Le Monde gazetesi ile anlaştı. Aykut Küçükkaya'nın başında bulunduğu ekip Le Monde diplomatique Türkçe'yi yayına hazırlayacak. Gazete 22 Nisan'da okuyucularla buluşacak.

Cumhuriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni dönemin ilk haberi… Emek mücadelemize omuz verip istifa eden arkadaşlarımla birlikte yeniden yan yanayız… 22 Nisan’da Le Monde diplomatique Türkçe ile okuyucumuzla buluşuyoruz… Mayıs’ta büyük bir sürprize hazırlanıyoruz. Gazetecilikte yeni bir “KAPI”yı aralıyoruz…" ifadelerini kullandı.

KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? Beşiktaş gelecek sezon Avrupa'nın dışında kalabilir! Fransız aktör, cinsel saldırı suçlamalarıyla gözaltına alındı
Sonraki Haber