Ertelenen YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı?

Daha önceden salgın tedbirleri kapsamında ertelenen 2020 YÖKDİL oturumu hafta sonunda gerçekleştirildi. Sınav, 41 ilde 47 sınav merkezde 180 dakika üzerinden yapıldı. Peki, 2020 YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yabancı dil puanını belgelemek isteyen binlerce kişinin katılım gösterdiği YÖKDİL sınavı, hafta sonu belirlenen sınav merkezlerinde yapıldı. Sınavın sona ermesinin ardından bu kez de adaylar sonuçları beklemeye başladı. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL/2) Kovid-19 salgınına karşı sınav tedbirleri alınarak yapıldı. Sınavda adayların tercihine göre, İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece sosyal bilimler alanında sorular yöneltildi.

Ertelenen YÖKDİL sınavının sonuç tarihi henüz belli olmadı. Konuya dair ÖSYM'den bir açıklama geldiği takdirde haberimizde yer vereceğiz.

Öte yandan geçmiş yıllar baz alındığında, sonuçların ortalama 15 gün içinde adayların erişimine açılabileceği tahmin ediliyor.

Hizbullah, İsrail Savunma Bakanı’nın ziyaret ettiği askeri üssü vurdu Borsa günü düşüşle tamamladı! İşte bügün en çok kazandıran hisseler... Mersin Üniversitesi sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak!
Sonraki Haber