YÖKDİL

YÖKDİL SINAVI HAKKINDA BİLGİ

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

YÖKDİL ve YDS- e-YDS arasındaki en temel fark; YÖKDİL'de uzmanlık alanlarına yönelik soruların olmasıdır. YÖKDİL, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri alanlarında Almanca, Arapça,Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılmaktadır.

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.

Sınav başvuruları elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden, sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılır.

YÖKDİL sınavına giriş ile ilgili bir sınırlama bulunmamaktadır. Adaylar yılda 2 veya 3 kez yapılan YÖKDİL sınavlarının her birisine başvuruda bulunabilirler.

YÖKDİL sınavı sonuçları, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS ve doçentlik başvurularında kullanılabilir. YÖKDİL sınav sonuçları ayrıca üniversitelerde akademik yükseltmelerde gerekli olan dil yeterliliği puanı olarak da kullanılabilir.

YÖKDİL 1/2024 sonuçları açıklandı! İşte, YÖKDİL sonuç sorgulama ekranı
YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? İşte YÖKDİL 1 sonuç tarihi YÖKDİL sınavı saat kaçta başlayacak 2024? Kaç dakika sürecek?
YÖKDİL-2 başvuru ekranı! YÖKDİL sınav ücreti ne kadar 2024? 2024 YÖKDİL/1 sınavı ne zaman? YÖKDİL sınavı başvuru tarihleri 2024 Nasıl yüksek lisans yapılır? Yüksek lisans şartları neler? 2024 ÖSYM sınav takvimi: YKS, KPDS, YDS, YÖKDİL, ALES sınavı ne zaman? YÖKDİL/2 sonuçları açıklandı: İşte YÖKDİL sonuç sorgulama ekranı! YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? İşte YÖKDİL sonuç tarihi! YÖKDİL sınavı saat kaçta başlayacak 2023? Kaç dakika sürecek? 2023 YÖKDİL/2 ne zaman yapılacak? YÖKDİL 2 başvuruları ne zaman 2023? ÖSYM YÖKDİL sınavı başvuru ekranı! YÖKDİL sınavı ne zaman 2023? YÖKDİL-2 sınav tarihleri! e- YÖKDİL için başvuru ekranları erişime açıldı! YÖKDİL/1 sonuçları açıklandı! YÖKDİL sınav tarihleri 2023! YÖKDİL 2 ve e-YÖKDİL sınavı ne zaman? 2023 ÖSYM sınav takvimi! YKS, ALES, YÖKDİL, YDS, KPSS 2023 ne zaman? YÖKDİL sonuçları açıklandı! İşte YÖKDİL sonuç sorgulama ekranı e-YÖKDİL sonuçları açıklandı YÖKDİL 1 sonuçları ne zaman açıklanacak? Kar fırtınası başladı: YÖKDİL sınavı iptal mi oldu? YÖKDİL ertelendi mi? YÖKDİL sınav giriş belgesi nasıl alınır? 2022 YÖKDİL-1 başvuruları başladı! YÖKDİL sınavı ne zaman? Başvuru ücreti ne kadar? YÖKDİL 2022 ne zaman? YÖKDİL başvuru tarihleri 2022! ÖSYM sınav takvimi 2021! Ekim, Kasım, Aralık hangi sınavlar var? İşte ALES, YÖKDİL, TUS sınavları! YÖKDİL/2 soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2021? ÖSYM'den yarın YÖKDİL'e girecek adaylara uyarı Ertelenen YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? ALES/2 sınavı ertelendi mi? YÖKDİL/3 sınavı iptal mi? YÖKDİL/1 sınav sonuçları açıklandı!