Ermenistan'dan işgale 'bağış' kılıfı

Cephede ağır kayıplar vermeye devam eden Ermenistan çirkin provokasyonlarına devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın savaş alanındaki kayıplarını telafi edebilmek için yurtdışında sivil toplum kuruluşları ve hayır kurumları adı altında faaliyet gösteren Ermeni diasporasını kullanarak ordusu için para topladığını açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, sosyal medya hesabı Twitterdan yaptığı paylaşımda, “Ermenistan coğrafi olarak muharebe alanından uzakta bulunan Azerbaycan’ın Tovuz, Gedebey ve Daşkesen bölgelerine saldırmaya devam ediyor. Ermenistan bu tür provokasyonlarla askeri operasyonların alanını genişletmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Hacıyev, "Ermenistan, savaş alanındaki büyük kayıpları telafi etmek amacıyla yurtdışında sivil toplum kuruluşları ve hayır kurumları adı altında faaliyet gösteren Ermeni diasporasını (“We are our borders – All for Artsakh” donation campaign, Armenia Fund, Armenian General Benevolent Union, Armenian Canadian Medical Association of Ontario, Fund for Armenian Relief, Tufenkian Foundation, Armenian Relief Society v.s.) seferber ederek ordusu için para toplamaktadır." dedi.

ELDE EDİLEN FONLAR İŞGAL İÇİN KULLANILIYOR

Ermeni diasporası tarafından yönetilen sivil toplum kuruluşları ve hayır kurumları aracılığıyla alınan fonların Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarında bulunan Ermeni ordusunun finanse edilmesi için kullanıldığını ve böylece Ermenistan'ın Azerbaycan'ın sivil nüfusuna yönelik saldırılarına katkı sağlanmış olduğunu kaydeden Hacıyev, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yurtdışında yaşayan Ermeniler arasında sosyal medyada bu konuda yapılan yazışmalar bunu kanıtlıyor. Yurtdışındaki Ermeni diasporası, sivil toplum kuruluşları ve yardım kuruluşlarından elde ettiği fonları, işgal altındaki Azerbaycan topraklarındaki yasa dışı faaliyet ve işgalin güçlendirilmesi, aynı zamanda işgalci orduya silah temin edilmesi için ilk kez kullanmıyor. Son 30 yıldır Ermeni diasporası bu yönde faaliyet göstermiş ve ilgili yabancı ülkelerin vergi mükelleflerini kandırmıştır. Bu durumda Azerbaycan'ın işgal altında bulunan topraklarındaki sözde rejime herhangi bir kontrol mekanizması olmaksızın yasadışı kaynaklar aktarılmıştır ki bu da terörün finanse edilmesi anlamına geliyor. Terörizmin finansmanının önlenmesine dair uluslararası sözleşme ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının hükümlerine göre, kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından belirttiğim konuda yürütülen faaliyet, terörün finanse edilmesi şeklinde değerlendiriliyor ve bu tür olayları önlemek için devletlerin önleyici tedbirler alması gerekiyor. Bu bağlamda Azerbaycan, BM üye devletlerini, ülkemizin egemenliği ve toprak bütünlüğüne karşı Ermeni terörünün finanse edilmesi amacıyla topraklarının kullanılmasını önlemeye çağırıyor.”

KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? Kurtulmuş'un yeni anayasa mesaisi başladı Davinson Sanchez'in yeni adresini resmen duyurdular! İtalya yolcusu...
Sonraki Haber