Eren Erdem'den Kılıçdaroğlu itirafı: "Yeni masa kuruyor..."

Cumhurbaşkanlığı yenilgisinin ardından sessizliğe gömülen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, bir televizyon programında "Kemal Bey susarak kan davasını önlüyor" ifadelerini kullandı ve "Yeniden masa kuruyor" iddiasında bulunarak yeni ittifakların sinyallerini verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, katıldığı televizyon yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

'GÜVENLİ LİMANA' KILIÇDAROĞLU MU GÖTÜRECEK? 

“Genel Başkanlık koltuğuna adaylığı yakıştırılan isimlerin CHP’yi tehlikeli sulara götüreceğini mi düşünüyor, CHP sakin limana sadece Kemal Kılıçdaroğlu mu götürür?” sorusuna Eren Erdem, "Kemal Bey susarak kan davasını önlüyor" dedi.

Erdem'in açıklamasını şöyle sürdürdü;

"KEMAL BEY YENİDEN MASA KURUYOR"

“Kemal Bey şu anki tutumuyla siyasette olması gereken bizim normal olarak gördüğümüz polemiklerin kan davasına dönüşmemesi adına kritik bir rol oynuyor. Aslında bakarsanız sessiz kalma olarak değerlendirmeyelim. Aslında Kemal Bey, yeniden masa kuruyor. Sonuçta seçimde tek başımıza değildik; altı partiydik. Altı partinin de tabanı vardır herkes bir şey söylemelidir. Her partinin seçmeni liderinden bir şeyler bekliyor. Kemal Bey de tam bu dönemde çeşitli siyasi yüzlerin söylediği ifadelerin, kan davasına dönüşmemesi içim olağanüstü bir siyaset yürütüyor”

"SUSARAK KAN DAVASINI ÖNLÜYOR"

Bunu seçim sürecinde beraber yaşayacağız ve göreceğiz. Bu sürecin ne kadar sağlıklı ilerleyeceğini, bu süreçte yapılması gerekenlerin yapıldığını hep beraber göreceğiz. Zaten şu andaki tutumu itibarıyla da Kemal Bey siyasette olması gereken, bizim normal olarak gördüğümüz polemiklerin kan davasına dönüşmemesi adına çok kritik bir rol üstleniyor aslında bakarsanız.”

ÜMİT ÖZDAĞ'IN İDDİALARI

Erdem, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın seçim öncesi Kılıçdaroğlu ile imzaladığı 'gizli' bir protokole ilişkin iddialarını da yalanladı. 

Erdem, protokole göre İçişleri Bakanı olacağı ve birkaç bakanlık ile birlikte MİT Başkanlığını da alacağını söyleyen Özdağ'a, "MİT bir devlet kurumudur. CHP Genel Başkanı devlet terbiyesi olan bir siyasi liderdir, MİT üzerinden pazarlık yapılmayacağını bilir." cevabını verdi.

Adıyaman’da konteyner içerisinde çürümeye başlayan bir ceset bulundu Gültan Kışanak Kocaeli cezaevinden çıktı Tüm akıllı telefonlarda muhakkak bulunması gereken 10 uygulama
Sonraki Haber