Erdoğan ve Merkel arasında gülümseten 'koalisyon' diyaloğu

16 yıllık görev süresi dolan Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'ye veda ziyaretine geldi. İkili görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan iki liderin koalisyon konusundaki açıklamaları dikkat çekti. İşte Merkel ve Erdoğan'ın gülümseten diyaloğu...

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, 16 yıllık iktidarın ardından veda ziyareti kapsamında dün Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şansölye Merkel'i, Huber Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarabya'da bulunan Huber Köşkü'nde, saat 12.00'da Almanya Şansölyesi Merkel ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Merkel ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir gazetecinin 'Uzun yıllardır birlikte çalıştınız. Kendisini bir siyasetçi olarak nasıl değerlendirirsiniz?' sorusu üzerine şu yanıtı verdi;

"Almanya-Türkiye ilişkileri çok daha farklı bir yere ulaşabilirdi. Koalisyon hükümetleri her zaman işleri zorlaştırıyor. Bizim Başkanlık Sistemi'ne geçmemizle birlikte koalisyonlardan kurtulduk. Temennimiz odur ki yeni yönetimle başarılı süreci aynen devam ettiririz. Almanya'da ciddi manada bir Türk potansiyeli var. Bizler de onlar orada mutlu oldukça, Türkiye-Almanya arasında mutluluğu yaşamak istiyoruz. 50 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmayı hedefliyoruz."

MERKEL: KOALİSYON ORTAKLARIMLA BİR SORUN YAŞAMADIM

Merkel, Erdoğan'ın bu açıklamasının üzerine şunları söyledi;

"Ben şunu da eklemek istiyorum, koalisyon ortaklarımla bir sorun yaşamadım. Almanya'da bir Başkanlık Sistemi düşünmüyoruz."

ERDOĞAN: SİZ BANA YAŞADIĞINIZ SORUNLARI ANLATIYORDUNUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Merkel'in 'Ben sorun yaşamadım' ifadesi üzerine "Siz bana zaman zaman gelip yaşadığınız sorunları anlatıyordunuz" diye yanıt verdi. Erdoğan, bunun üzerine Merkel'den 'Doğrudur, hayat böyle...' yanıtını aldı.

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu! 5. kattan atladı Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Bugün kimin maçı var? 2 Mayıs 2024 maç programı!
Sonraki Haber