Eray Erollu'dan Laçin'e sert tepki: Yeter ki arkanda dayın, amcan olsun!

Eski oyuncu Berna Laçin'in "212'liyim, Basın Kartım var" açıklaması sosyal medya kullancıları ve gazeteciler tarafından tepkilere neden oldu. "Binlerce gazetecinin basın yasası olan 212'den çalıştırılmazken, nasıl oluyor da bir dönem Vatan'da köşe yazısı yazan Berna Laçin basın kartı sahibi oluyor?" sorusu günün en merak edileni oldu. Medyanın sicil amiri olarak bilinen Eray Erollu da Laçin'i sert sözlerle eleştirdi.

Berna Laçin'in basın kartı taşıyan gazetecilerin öncelikli olarak Koronavirüs aşısı olma hakkından yararlanması, gazetecilik mesleğine gönül vermiş meslek erbablarının eleştiri oklarına tutuldu. Sadece bir dönem çeşitli gazetelerde blog yazarlığı yaptığı bilinen oyuncu Laçin'in nasıl basın kartı sahibi olduğu ise merak konusu oldu. 

"YETER Kİ ARKANDA DAYIN, AMCAN OLSUN"

Konu hakkında medyanın sicil amiri Eray Erollu konuyla ilgili yazdığı yazısında, "Ben Biontech aşımı oldum darısı herkesin başınaaaaaaaaaaaaaaa. Şemsiye çikolatayı hakettim" paylaşımı Türkiye’de “adamını bul” ya da eskilerin deyimiyle “Yeter ki arkanda dayın, amcan olsun” sözünü akıllara getirdi…" diyerek Laçin'i eleştirdi.

GERÇEK GAZETECİLER DURURKEN, NASIL OLUR DA BİR OYUNCUNUN BASIN KARTI OLABİLİR?

30 yıl önce çocuk programı sunan ve çeşitli gazetelerde blog yazarlığı yapan Berna Laçin'in gerçek gazeteciler dururken, basın kartı sahibi olmasına tepkiler çığ gibi büyürken Erollu, "Bir gün bile gazetecilik yapmamış tiyatrocuların, eski hakemlerin Basın Kartı taşıması medyanın içler açısı halini göstermesi bakımından manidardır. Torpilin ve arkan varsa kaparsın Basın Kartını, Ne demişler, adamını bul, adamanı bulamazsan madamını bul…" ifadelerini kullandı.

"SİZİ GAZETE KORİDORLARINDA HİÇ GÖRMEDİK"

Erollu, bir çok gerçek habercinin bu kartı almadığını söyleyerek, "Bu kartı siz hangi hakla aldınız… Diyecek ki, “Ben bir basın mensubuyum. Blog yazarıyım. 212 sayılı yasadan sigortam var.” İyi de biz sizi hiç görmedik hiçbir haberde, ne de bir gazete sayfası yapılırken gazete koridorlarında. Birçok gerçek haberci arkadaşımız bu kartı alamamışken hatta 212’yi Fikir İşçileri Yasası’ndan kadrolu olarak çalıştırılmazken, Berna Hanım basına sızarak Basın Kartı’ almış… Aşısını da oldun, tebrik ederiz…." 

Borsa İstanbul'da yeni rekor Yumurta, kırmızı ve beyaz etlerde şok fiyatlar! Konut satışları dibe vurdu! Son 3 yılın en düşük seviyesinde
Sonraki Haber