Enerjisa, yatırım tutarını 3 katına çıkardı: 15 milyar lira

Enerjisa Enerji, bu yıl içinde yapacağı yatırım tutarını deprem nedeniyle 3 kat artırarak 15 milyar liraya çıkardı. İşte detaylar...

Sabancı Holding şirketlerinden Enerjisa Enerji, birçok ili etkileyen depremin ardından yaşanan elektrik sorunlarını gidermek için çalışmalarına hız verdi. Konuya ilişkin şirketten yapılan açıklamaya göre, ilk etapta, kısa süre içinde bölgeye enerji sağlayan Enerjisa Enerji, art arda yaşanan depremlerin yarattığı sorunlar sonrasında depremden etkilenen beş şehirden dördünde normal faaliyetlerine başladı.

5 ŞEHİRE ELEKTRİK SAĞLANDI

Adana, Gaziantep, Kilis ve Osmaniye illerinde dağıtım şebekeleri ve jeneratörler aracılığıyla enerji arzı yeniden düzenlenerek normale geçiş sağlandı. Hatay'da ise hastaneler, havalimanı, çadır kentler, baz istasyonları, cadde ve sokak aydınlatmaları gibi tüm kritik noktalara elektrik verildi.

4 BİN 507 ÇALIŞAN ETKİLENDİ

Depremin etkilediği 11 şehirden 5’i Enerjisa Enerji Dağıtım şirketlerinden Toroslar EDAŞ ve perakende satış şirketinin faaliyet bölgesinde yer alıyor. 6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremlerden Toroslar bölgesinde görev yapan 4 bin 507 Enerjisa Enerji çalışanı ve aileleri etkilendi. 31 çalışan enkaz altından kurtarıldı, 69 çalışan birinci dereceden yakınını kaybederken, 429 çalışanın ise evleri yıkıldı ya da ağır hasar aldı.

3 BİN 147 KİŞİ SAHADA

Bölgede hayatını kaybeden 15 çalışanı olan Enerjisa Enerji, bu kayıpların üzüntüsüyle birlikte sahada bölge çalışanlarının, kendi bünyesinde bulunan Başkent EDAŞ, Ayedaş ve diğer dağıtım bölgelerinden gelen çalışanların oluşturduğu toplamda 3 bin 147 kişilik bir ekip sahada çalışmaya devam ediyor. Sahada 3 bin 282 donanımlı araçlı çalışanlar ilave 2 bin 472 jeneratörü de kritik yerlere yerleştirdiler.

Bununla birlikte, müşteri hizmetlerinin de aksamaması için afet bölgesinde yer alan 12 Enerjisa Müşteri Hizmet Merkezi’nin sekizi, 34 Enerjisa İşlem Merkezi’nin de 27’si açılarak hizmet vermeye devam ediyor.

Afette evlerini kaybeden çalışanları ve aileleri için geçici konaklama ve sıcak yemek ihtiyacı da Toroslar bölgesindeki şirket tesislerinde sağlanmış durumda. Enerjisa’nın kurduğu konteyner ve çadır yerleşkelerinde toplam 660 kişi konaklıyor

15 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Depremin yaralarını sarmak için yatırımlarını hızlandıracaklarını belirten Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Depremin yaşandığı ilk günden itibaren büyük bir hasar alan elektrik şebekesinin yeniden enerjilendirilmesi ve bölge halkının ihtiyaçlarının giderilmesi adına ilave 370 milyon liralık bir kaynak ayırdık. Bundan sonra da elektrik şebekesinin ve bölge insanlarının yeniden toparlanması için destek olmayı hedefliyoruz. Bunun için, 2023 yılında yatırımlarımızı geçen yıla göre üç katına çıkararak 15 milyar liraya yükseltiyoruz. Bu yatırımın büyük bölümünü depremden etkilenen Toroslar bölgesine şebeke modernizasyonu, teknoloji ve akıllı şebeke uygulamalarıyla aktaracağız.” dedi.

Bölgenin ülke ekonomisine katkısına dikkat çeken Pınar, Toroslar bölgesine hizmet ederken önemli bir istihdam da sağladıklarını, bölgedeki insan kaynağına da yatırım yapmak üzere, sadece konaklama yardımları değil, nitelikli teknik eğitim merkezleri ve yeni enerji teknolojileri alanlarında yeni iş alanları yaratacaklarını belirtti.

Beşiktaş tek attı, adını kupa finaline yazdırdı! Galatasaray ve Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Antalya'da camiyi yılan paniği! 3 tane yakalandı!
Sonraki Haber