Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Akbaş-Kangal eğitim merkezini denetledi...

İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, asayiş devriye köpeklerinin yerlileştirilmesi kapsamında başlatılan akbaş ve kangal ırkı köpeklerinin eğitildiği merkezi denetledi. 22 köpekten oluşan yerli K9'ların eğitimini izledi.

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, 16 Kasım'da önce Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki sabah iştimasına katıldı. Çalışkan burada toplumsal olaylara müdahale konusunda verilen eğitimi izledi.

Çalışkan daha sonra da Pendik'te bulunan ve asayiş devriye köpeklerinin yerlileştirilmesi kapsamında eğitim verilen "Köpek Eğitim Merkezi"ni denetledi.

Denetleme kapsamında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezinde daha önce yurt dışından getirtilen ve "Yabancı Menşeyli" köpeklerden oluşan asayiş devriye köpeklerinin,

" Yerli Menşeyli" olan köpeklerden oluşturulması için başlatılan “Asayiş Devriye Köpeği Olarak Kangal ve Akbaş Yetiştirme Projesi” kapsamında 12 adet “Kangal” cinsi, 10 adet “Akbaş” cinsi köpeklere verilen eğitimleri yerinde takip etti.

Kripto para genelgesi TBMM'ye sunuldu! Neler değişecek Real Madrid'in genç yıldızı Arda Güler'e dev talip Başörtülü hakimi reddetti! O avukat hakkında flaş karar...
Sonraki Haber