Emeklilere müjdeli haberi Bakan Vedat Bilgin duyurdu: Emeklilere refah payı verileceği kesinleşti! Refah payı ne zaman ödenecek?

En düşük emekli maaşının 7500 TL olması ancak bu tutarın üzerinde aylık alanlar için hiçbir değişiklik yapılmaması, emeklileri üzdü. Emeklilerin bu üzüntüsünü giderecek açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Emeklilere refah payı verilecek. İşte detaylar…

Emekli maaşlarında yapılan düzenleme ile en düşük emeklinin alacağı miktar 7500 TL oldu. Ancak kök ücretlerde farklılık olmadı. Bu nedenle bazı emekliler, çalışırken daha fazla prim ödemelerine rağmen az prim ödeyenlerle aynı aylığı alır hale geldi. Bu durum pek çok emekli tarafından haksızlık olarak nitelendirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu konuda düzenleme yapılacağını söyleyerek emeklilerin endişelerini giderdi.

Emekliler için en düşük maaş tutarının yükseltilmesi ancak üst tutarlar için değişiklik olmaması nedeniyle makas giderek daraldı. Yüksek tutardan emekli maaşı alanların hakkının korunması için refah payı ödemesi yapılacak. Böylece 7500 TL’den fazla maaş alanların da hakları korunacak.

7500 TL’NİN ÜZERİNDE MAAŞ ALANLAR İÇİN DE ARTIŞ YAPILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamaları sırasında Temmuz ayında tüm emeklileri kapsayacak şekilde düzenleme yapılacağını bildirdi. Bilgin, aşağıdakilerin yukarıya ve yukarıdakilerin daha da yukarıya taşınacağını bildirdi.

Bilgin 7500 TL aylık alanların sayısını 9 milyon olarak açıkladı. Toplam emekli sayısını ise 15 milyon olarak belirtti. Bilgin 7500 TL’den fazla maaş alanlara refah payı verileceğini söyledi.

REFAH PAYI TEMMUZ AYINDA AÇIKLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamalara göre refah payının Temmuz ayında açıklanması bekleniyor. Emeklilere verilecek refah payının yanı sıra yapılacak zam miktarı da merak ediliyor. Zamlarda da 7500 TL’ye maaşı yükseltilenleri memnun etmeyecek bir durum bulunuyor.

Kök ücretlerde bir değişiklik olmadığı için maaşa yapılan zamlar da kök ücret üzerinden gerçekleştirilecek. Örneğin 5000 TL kök ücret alan birisi 1000 TL zam aldığı takdirde maaşı 6000 TL olacak. Bu nedenle 7500 TL yükseltmesinden yararlananlar için bir değişiklik olmayacak.

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ CHP’DE KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ? TSK'ya "Kimyasal silah kullandı" iftirası atanlarla yanyanalar O bölgelerde elektrik kesintisi yaşanacak!
Sonraki Haber