Emekliden sonra memur için ilk adım atıldı! Memura tazminat ve kira desteği geliyor!

Emeklilerden sonra memura sonunda beklenen müjde verildi. 5 milyonu aşkın memurun sevinçle beklediği o haber tazminat ve kira desteği işte detaylar…

Büyük şehirlerde yaşayan memurlar için önemli bir karar alındı. Metropolün zorlayıcı ve kasvetli yaşantısı tazminat olanağını beraberinde getiriyor. Ek olarak kira yardımı da yapılacağı müjdelendi.

Memurlar arasındaki gelir dağılımındaki eşitsizlik ve şartların elverişsizliği sonunda sona eriyor. Büyük Şehirlere özel tazminat olanağı ile beraber kira desteği ve lojman yapımı sözü verildi.

KİRA DESTEĞİ GELİYOR!

Her geçen gün artan fiyatların etkisi kiracıları bezdirir hale geldi. Özellikle Büyük şehirlerde bu durum etkisini daha çok hissettiriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol olarak kabul edilen geniş insan nüfusunun yer aldığı kentlerde uygulanan kira artışı dudak uçuklatıyor.

10.000 TL'lere ulaşan aylık kira masrafları ay sonunda memurun da belini büküyor. Büyük şehirlerde uygulanacak bu yeni atılım ile birlikte kira desteği ferahlık sunacak. Bununla beraber tazminat desteği ve lojman desteği de geliyor.

DESTEK KİMLERİ KAPSAYACAK?

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan seçim beyannamesinde: “İstanbul başta olmak üzere farklı bölgelerde kamu çalışanlarının isteği doğrultusunda sosyal ekonomik koşulların daha iyiye gidebilmesi için çalışmalar yapılacaktır” dedi. Projenin detayları yavaş yavaş ortaya çıktı.

Metropolde kira sıkıntısı farklı illere yoğun göçleri başlattı. Kamu çalışanları daha çok Ege ve Akdeniz kıyılarına yöneldi. Memura destek kategorisinde öğretmen, doktor, polis ve sağlık çalışanı başta olmak üzere bu yeni düzenleme çoğu sektöre ferahlık getirecek.

LOJMAN SAYISI ARTACAK!

Kira desteğinin yanı sıra büyük şehirlerde yaşayan memura yönelik tazminat ödeneceği de eklendi. Polis ya da öğretmen gibi farklı meslek gruplarının kullandığı lojman olanaklarını daha da arttırılması planlanıyor.

TAZMİNAT DESTEĞİ NE ZAMAN GELİYOR!

Konu ile ilgili AK Parti Kurmayları Büyükşehirlerde kira desteği kapsamında şu sözleri ifade etti:

“Maliyetler yükseldi. 15.000 TL'lik bir maaşla geçinebilmek özellikle İstanbul'da çok zor. Memurun gitmeme gibi bir ihtimal dahi yok. Öyle olunca yaşam şartları ve maliyetler arasında dengesizlik ortaya çıkıyor. Seçim sonrasında bu dengesizlik ortadan kalkacaktır.”

Survivor'da Bil Bakalım ve Anlat Bakalım oyununu kim kazanacak? 26 Nisan 2024 Cuma akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de! İstanbul geneli uygulama yapıldı!
Sonraki Haber