Emekli öğretmen 70 yaşında hayallerinde ki mesleğe kavuştu

36 yıllık öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan 70 yaşındaki Ahmet Atay, çıkan öğrenci affından yararlanarak tekrardan Hukuk Fakültesi'ne kayıt yapıp hayallerinde ki avukatlık mesleğine kavuştu.

36 yıldır eğitimci olan, öğretmenlikten okul müdürlüğüne birçok görev yapan emekli Ahmet Atay'ın, gelin birlikte herkese örnek olabilecek azmini okuyalım;

Edirne'de 36 yıldır öğretmenlik yapan evli ve iki çocuk babası Atay, öğretmenliğin yanında birçok okulda müdür, ilçe milli eğitim şube müdürlüğü ve milli eğitim bakanlığında görev yaptı.

             

1974-1975 yılları arasında kazandığı fakat çeşitli nedenlerden dolayı eğitimi yarıda bırakmak zorunda kaldığı hukuk fakültesine 2014 yılında çıkan öğrenci affıyla, İstanbul Hukuk Fakültesine tekrardan kayıt yaptırdı.

AHMET ATAY, VERDİĞİ KARARI ŞU ŞEKİLDE AÇIKLIYOR

"Oğlum Hukuk Fakültesi'ni kazanınca kayıt dönemleri açıldığı için 'Niye ben de başlamayayım?' dedim. Eşime sordum çünkü eşimin de yükü çok ağır. 2 evladım var. Yapıp yapamayacağıma dair tartışmalarımız oldu ve sonunda başladım. İyi ki başlamışım, çok mutlu oldum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde çok güzel hocalarla birlikte çalıştım, onlara da çok teşekkür ediyorum. Okurken pek zahmet çektiğimi zannetmiyorum. Çünkü çalışınca bazı şeyler çok kolay oluyor ve yapabiliyorsunuz" dedi.

ÖĞRENİM GÖRDÜĞÜ HUKUK FAKÜLTESİNDE ARKADAŞLARI İÇİN ŞU CÜMLELERİ KULLANDI 

"Devamlı okula gidemediğim için arada sınavlara, arada pratik çalışmalara gittim. Ders dinlemeye gittiğimde bazen çalışkan öğrencilerden not alıyordum. O notları alırken öğrenciler,'Hocam, buraya ağırlık verdi hoca' diyorlardı. Fakat zaman zaman bize ters köşe yaptıkları da olmuştur ama güzel şeylerdi. Okuldaki öğrenci arkadaşlarımdan çok yardım aldım. Yaşım ileri olduğu için onlar da büyük bir saygı göstererek notlarını gönderdiler. O notlarla birlikte aynı zamanda hocalarımı dinleyerek okulumu bitirdim" dedi.

2020-2021 yılında mezun olan Atay, 70 yaşında mezun oldu. Pandemi nedeni ile stajına ara vermek zorunda kalan Atay, pandemi sonrası 6 ay adliyede 6 ay avukat yanında stajını tamamladı.

Ahmet Atay, stajyerlik yaptığı dönem için şu sözleri ifade ediyor "Gençler beni görünce veya adliye stajımı yaparken çok ilginç şeylerle karşılaştım. Polis merkezine gittiğimizde stajyer avukat olduğuma inanamadılar. Kimliğimi gösterince hepsi çok büyük bir saygı gösterdiler. Güzel anılarım oldu. Her girdiğim adliye stajındaki hakim arkadaşlarımız, bana büyük ilgi gösterdikleri gibi gerçekten stajyer olup olmadığımı sordular. İstanbul Barosu'nda avukat olarak görev yaptığımı düşünen birçok arkadaşım oldu. Stajyer olduğumu öğrenince beni hem kutladılar hem de birlikte çalıştık. Onlarla birlikte mutlu günlerim oldu" dedi.

Fenomen Reynmen, sevgilisine evlilik teklifi etti CHP'li belediyede onlarca kişi işten çıkarıldı TÜRK-İŞ nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı
Sonraki Haber