Elon Musk'ın ilginç iddiası: Kovid değil entübe öldürdü!

Space X, sosyal medya platformu X ve Tesla'nın sahibi olan Elon Musk katıldığı bir programda Kovid ile ilgili yaptığı açıklamayla sosyal medyada çok konuşuldu.

Elon Musk katıldığı bir programda yaptığı Kovid-19 ile ilgili yorumları ile sosyal medyada çok konuşuldu. Hastaları Kovid'in değil solunum cihazlarının öldürdüğünü iddia eden Musk'ın iddialarını yine ABD'de görev yapan bir doktor da doğrular nitelikte açıklama yaptı. 

"WUHAN'DAKİ DOKTORLARLA GÖRÜŞTÜM"

İddiaları ile ilgili olarak yıllar önce yaptığı paylaşıma dikkat çeken Musk koronavirüsün başladığı Wuhan'dan doktorlarla görüştüğünü iddia ettiği konuşmasında şunları aktardı: 

"Wuhan'daki doktorları aradım ve 'İlk dalgada yaptığınız en büyük hatalar nelerdi?' dedim.Onlar da 'Çok fazla insanı entübe solunum cihazına bağladık' dedi. Daha sonra Twitter'da bir paylaşım yaptım ve şöyle dedim: 'Hey, Wuhan'dan duyduğuma göre insanları uzun süre entübe solunum cihazına bağlamakla büyük bir hata yapmışlar. Ve aslında akciğerlere zarar veren şeyin Kovid-19 değil, bu olduğunu söylüyoruz. Tedavi bu. Tedavi hastalıktan daha kötü.' Ve insanlar bana bağırdılar ve sen doktor değilsin dediler. Ben şöyle düşünüyorum: Evet ama yaşam destek sistemleri olan uzay gemileri yapıyorum."

Dr. Joseph Mercola'dan da benzer iddia

Öte yandan ABD'li alternatif Tıp savunucusu ve Amerikan Doktorlar ve Cerrahlar Birliği'nin üyesi olan  Dr. Joseph Mercola, sosyal medya platformu 'X'te  Elon Musk'ın iddialarını doğrular nitelikte bir gönderi paylaştı. Solunum cihazına bağlanan COVID-19 hastalarının (18-65 yaş arası) %76,4'ü öldüğünü bildiren Mercola; "Salgının patlak vermesinden birkaç hafta sonra, COVID-19 hastalarını mekanik ventilasyona bağlamanın standart uygulamasının ölüm cezası olduğu ortaya çıktı. New York'ta solunum cihazına bağlanan COVID-19 hastalarının (18-65 yaş arası) %76,4'ü öldü. Havalandırılan 65 yaş üstü hastalarda ölüm oranı %97,2 idi.
İlk basamak müdahale olarak COVID hastalarını mekanik ventilasyona alma önerisi, rehberliğini Çin'deki doktorların deneyimlerine ve tavsiyelerine dayandırdığı iddia edilen Dünya Sağlık Örgütü'nden geldi. Ancak hayatta kalma oranını arttırdığı için Kovid hastalarının havalandırılması önerilmedi. Havalandırma makinesinin içindeki virüsü izole ederek sağlık çalışanlarını korumaktı" ifadelerini kullandı.

Altın haftanın son işlem gününe nasıl başladı? İki bine yakın tabanca ve tüfek ele geçirildi! Bugün kimin maçı var? 17 Mayıs 2024 maç programı!
Sonraki Haber