Elon Musk başlattı! Askıya alınan hesaplar Twitter'a geri dönüyor

Elon Musk tarafından yapılan anket sonucunda oy çokluğu ile askıya alınan hesapların tekrar açılması sağlanacaktı. Askıya alınan 60 bin Twitter hesabı geri dönüyor.

Elon Musk, geçtiğimiz aylarda askıya alınan hesaplar ile ilgili anket başlatmıştı. 3 milyondan fazla kullanıcının oy kullandığı ankette sonuca varıldı. Askıya alınan 60 bin Twitter hesabı geri dönüyor.

Af sonucuna göre 62 bin adet Twitter profilinin geri dönmesi süreci süreç Büyük Patlama olarak nitelendiriliyor. 5 milyondan fazla takipçisi olan 1 kişi ve bir 1 milyondan fazla takipçisi olan 75 kişi dâhil olmak üzere 10 binden fazla takipçisi olan binlerce kişi hesabına kavuşacağını öğrendi.

Musk'ın Twitter Blue'yu kötüye kullanmaya çalışan kötü niyetli profilleri bulmak ve onları buradan uzaklaştırmak için kredi kartı ve cep telefonu numarasının kullanılmasına yönelik olumlu tavrını devam ettirdiği öğrenildi.

Açılacak yaklaşık 62 bin hesabın arasında, eski Beyaz Saray danışmanı Steve Bannon ve "beyazların üstünlüğünü savunan" Ku Klux Klan grubunun eski lideri David Duke gibi isimlere ait hesapların da bulunduğu kaydediliyor.

Elon Musk başlattığı ankette “Twitter, yasaları çiğnememiş veya çok fazla istenmeyen mesaj paylaşmamış olmaları koşuluyla, askıya alınan hesaplara genel bir af teklif etmeli mi?” diye sormuş ankete katılan toplam 3,1 milyon kişinin yüzde 72,4'ü evet cevabı verirken yüzde 27,6'sı ise hayır oyu kullanmıştı

Musk'ın devralmasının ardından Twitter, aralarında eski ABD Başkanı Donald Trump, kongre üyesi Marjorie Taylor Greene ve rapçi Kanye West'in bulunduğu daha önce kapatılan bazı Twitter hesapları kullanıma açmıştı.

1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İşte ilçe ilçe güzergahlar... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması O bölgede yaşayanlar dikkat! Çok kuvvetli geliyor...
Sonraki Haber