Elmalı davası hakimi kimdir? 2021 Elmalı adliyesi hakimleri

Türkiye’yi derinden sarsan Elmalı davası hakimi, sosyal medyada dillendirilmeye başlarken tacizci anne ve üvey babanın tutuksuz yargılanması tepkilere neden oldu. Peki, Elmalı davasına kim bakıyor? İşte, Elmalı adliyesi hakimleri…

Elmalı davasında yaşanan şokun perde arkasında ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Annesi Merve Akman ve babası Rahim Akman tarafından cinsel istismara maruz kaldıkları iddia edilen iki çocuğun çizerek anlattıkları tüm Türkiye’de yaşayan milyonlarca insanı ayağa kaldırdı.

Tutuklanan anne ve üvey baba daha sonrasında mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Tahliye kararı tepkiye neden olurken kararı veren Elmalı davası hakimi kimdir sorusu güne damgasını vurdu.

ELMALI DAVASI HAKİMİ KİMDİR?

HSK 20218 kararnamesiyle Diyarbakır Hâkimi Kenan Polatcan Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, Alucra Hâkimi Mustafa Asım Kapan Elmalı Hâkimliğine atanmıştı. Kenan Polatcan daha sonraki kararnameyle Kayseri Hakimliğine atanmıştı.

HSK 2020 Ana Kararnamesiyle Hâkim Muhammet Behlül ORTAKÖY Elmalı Hâkimliğine atanmıştı.

Haziran 2020 kararnamesiyle Gaziantep Hâkimi Sedat SOYDEMİR Elmalı Ağır Ceza Mah. Başkanlığı'na atanmıştı.

2021 Mayıs ayında gerçekleşen HSK kararnamesiyle Diyarbakır Hâkimi Anıl Ekinci, Elmalı Hakimliğine; Diyarbakır Hakimi Ümran Ekinci, Elmalı Hakimliğine atanmıştı. Şu anda Elmalı Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sedat Soydemir'dir. Soydemir, Elmalı Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanıdır.

Ancak Elmalı davası hakiminin adı açıklanmadı. Bu nedenle, görev yapan hakimlerden hangisinin davaya baktığı bilinmiyor.

Balıkesir’de yaşayan babaanne G.S'nin savcılığa başvurması sonrasında ortaya çıkan korkunç olay, geçen yıl Haziran ayında patlak verdi. Savcılığa müracaat eden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığını iddia etti. Eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu.

Savcılıkta, babaannelerinin yanında olan, istismara uğradığı öne sürülen ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.'nin, Çocuk İzlem Merkezi'nde doktorlar gözetiminde ifadesine başvurdu.

Küçük kız ve ağabeyi, başlarına gelenleri, deftere yaptıkları çizimlerle anlatmaya çalıştı. İfadesinde anne ve babasının ayrıldığını söyleyen G.E.G., annesi Merve A.'nın Rahmi A. ile evlendiğini, ancak F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyleyerek, geçen yıl üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğundan bahsetti.

G.E.G.'nin, başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.'den şikayetçi olduğunu ve ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlattığı öğrenildi. G.E.G, anneanne F.G. ile dayısı S. C.G.'nin de kendisini çok dövdüğünü söyledi.

İ.E.G. ise anneannesinin Finike'deki evinde kaldığı 7-8 aylık süreçte oklava ve şarj kablolarıyla dövüldüğünü, üvey baba Rahmi A., M. ve dayısı S.'nin kendisinin özel bölgelerine dokunduğunu söyledi.

DAMAK ÇATLATAN KEBAPLARA BİR DE BURADAN BAKIN… Garanti BBVA’dan kredi kartı harcamalarına sınırlama çağrısı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında sıcak gelişme!
Sonraki Haber