Elma Kurusu Nasıl Yapılır?

Lifli ve sulu yapısıyla sağlık açısından sayısız faydası bulunan elma her tüketim şekliyle oldukça sağlıklı bir atıştırmalık olarak öne çıkıyor. İçindeki vitaminler sayesinde bağışıklığı güçlendirme özelliği de dikkat çekiyor. Peki, elma kurusu da aynı etkilere sahip mi? İşte elma kurusu yapmanın detayları ve elma kurusunun faydaları…

Elma kurusu ile birçok lezzetli tarif hazırlanabilmektedir. Hali hazırda doğal şekliyle tüketilmesinde de sayısız fayda sağlayan elmanın kurutularak da tüketilmesi mümkündür. Evlerinizde çok kolay birkaç adım izleyerek elma kurusu hazırlayabilir ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

Elma kurusu hazırlamak için basit birkaç adımda evlerinizde işlem yapabilirsiniz. İster güneşte isterseniz de fırında elma kurusu hazırlamak mümkündür. Elma kurusu yapmak için şu yöntemler tercih edilebilir:

· Güneşte Elma Kurutma: Elmaları yıkadıktan sonra kurutmak istediğiniz şekilde kesilir. Çekirdekleri çıkarılır ve direkt olarak güneş gören bir yere serin. İpe dizerek veya tepsinin içinde kurutma yapılabilir. Elmalar kurumaya başladıkça çevrilerek alt kısımlarının da kuruması sağlanmalıdır. 5 – 6 gün boyunca güneşte kurumaya bırakılabilir.

· Fırında Elma Kurusu Hazırlama: Fırında çok daha kısa sürede elma kurusu hazırlanabilir. İyice yıkanan elmaları ince ve orta kalınlıkta yuvarlak şekilde kesin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra fırın tepsisine pişirme kağıdı koyarak üst üste gelmeyecek şekilde elmaları dizin. Önceden ısınan fırında 1,5 – 2 saat kadar elmaları bekletin. Yanmaması için sürekli olarak kontrol edin.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar... 2 Mayıs 2024 tarihli akademik kadro ilanları yayınlandı! 2 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı! Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu