Elektrik ve doğalgazda abonelik ücreti kaldırıldı! Sadece belirli süre geçerli

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan elektrik ve doğalgaz aboneliği alacak olan vatandaşlar için önemli bir karar geldi. Abonelik ücreti kaldırıldı. İşte detaylar…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem tam 11 ilde yıkıma neden olmuş ve binlerce kişinin ölümüne yol açmıştı. Depremzedelerin yaşamını kolaylaştırmak için tedbiren kararlar almaya başlayan kamu kurum ve kuruluşlarından açıklamalar bu süreçte peş peşe geldi. Bir açıklamayı da bugün Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu yaptı.

Depremin ardından afet bölgesi ilan edilen 11 il için tedbir kararları almaya başlamış olan kurumlardan biri de Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ydu. Bugün bir yeni karar daha alan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, yeni açılacak olan doğalgaz ve elektrik abonelerine ilişkin konuştu. Sadece olağanüstü hal (OHAL) ilan edilerek, afet bölgesi kapsamına alınan illerde kararın geçerli olduğunu bildiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, kararın geçerlilik süresini de duyurdu.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ABONE ÜCRETLERİ KALKTI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun bildirdiği karara göre OHAL’in geçerli olduğu 11 ilde yeni açılacak olan abonelikler ücretsiz hale geldi. Elektrik ve doğalgaz aboneliklerinden hiçbir ücret alınmayacağını bildiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, aynı zamanda su ve telefon aboneliklerinin de bu kapsama alındığının altını çizdi. Bu kapsamda depremzede olan herkes karardan farklı illere göç etmesi halinde de yararlanabilecek. Yani, başka illerde kiraya çıkan depremzede vatandaşlar da yeni aboneliklerine herhangi bir para ödemeyecek.

ÜCRETSİZ ABONELİK SÜRESİ OHAL İLE SINIRLANDIRILDI

Öte yanandan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, kararın geçerli olacağa süreye ilişkin de bir açıklama yaptı. Bu kapsamda elektrik, doğalgaz, su ve telefon abonelikleri açtıracak olan depremzede vatandaşlardan abonelik ücreti alınmaması kararı OHAL devam ettiği sürece geçerli olacak. Depremin üçüncü günü ilan edilen ve ilk haftasında resmileşen OHAL, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Önce 10 ili; ardından 11 ili kapsayan OHAL kararnamesinde süre 3 ay olarak bildirilmişti. Bu durumda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun kararı OHAL’de uzatma olmaması halinde üç ay geçerli olacak.

1 Mayıs gösterilerinde polise tekme atan kişi 'Basel' çıktı 2 Mayıs 2024 Perşembe TJK at yarışı programı açıklandı! Simpsonlar'ın gelecek tahminleri tüyler ürpertiyor...
Sonraki Haber