Elektrik faturasını yükselten 4 cihaz açıklandı!

Elektrik faturaları son zamlardan sonra tüketicileri oldukça zorlamaya başladı. Bu durum karşısında bir tasarruf planı oluşturmaya çalışanlara, işin uzmanından yanıt geldi. İşte detaylar…

Genel olarak her yeni yılın başında yetkililer tarafından açıklanan elektrik ve doğal gaz tüketim zamları, bu sene oldukça uç rakamlara çıkarak tüketicileri zor durumda bıraktı. Yükselen enflasyonun ve geçtiğimizi yılın sonunda oluşan kur farkının etkisi ile birlikte ocak ayının ilk saatlerinde duyurulmuş olan enerji zamları, hali hazırda diğer sektörler tarafından açıklanan hizmet zamları karşısında şaşkınlık yaşayan tüketicileri daha da zor bir duruma sürükledi.

Yeni yıl ile birlikte gelen elektrik ve doğal gaz zamlarına alışmaya çalışan tüketiciler bütçelerini kontrol altına almaya çalışırlarken şubat ayının sonunda resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte enerji bedelleri daha da yükselmeye başladı. Bu durum 1 Eylül tarihinde yapılan açıklama sonucunda fatura bedellerine tekrar zam olarak yansıdı.

Faturalara yansıyan yüksek oranlı zamlar sebebi ile elleri kolları resmen bağlanan tüketiciler, yaşam alanları adına oluşturabilecekleri tasarruf planlarını araştırmaya başladılar. Bu noktada devreye giren Enerji Uzmanı Natalia, farkında olunmadan devam ettirilen bazı alışkanlıkların elektrik faturalarına direkt olarak yansıdığını ifade etti.

BUZDOLABI VE DERİN DONDURUCULARA DİKKAT!

Uzman isim tarafından yapılan açıklamalara göre evlerde kullanılan derin dondurucular ve buzdolapları, elektrik faturalarını artıran ürünlerin başında geliyor. Bu ürünlerin her daim fişte kalmaları sebebi ile faturalara olan etkilerinin sıfırlanamayacağını ancak en alt düzeyde tutulabileceğini ifade eden enerji uzmanı, bu durumun hayata geçirilebilmesi için ürünlerin mutlaka temizlenmesi gerektiğini belirtti.

Gereksiz dolu olan buzdolaplarının ve derin dondurucuların daha fazla enerji tükettiğine dikkat çeken uzman, dış kısımlarda biriken tozların da soğutma sistemi etkilediğini ve dolayısı ile de enerji tüketimini artırdığını belirtti.

ELEKTRİK FATURASINI YÜKSELTEN CİHAZLARI AÇIKLADI!

Elektrik faturasının artmasına sebep olan cihazlara ilişkin bilgiler vermeye devam eden Uzman Natalia, özellikle televizyonların prizde kalmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca oyun konsollarına da dikkat çeken uzman isim, bir sisteme bağlı olarak çalışan çalar saatlerin de tahminlerden çok daha fazla elektrik tükettiklerini ifade etti.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber