Ekrem Yüce kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

AK Parti'nin Sakarya Beledeyi Başkanı adayı olduğu iddialarıyla gündeme gelen Ekrem Yüce, hayatı ve siyasi kariyeri gibi ayrıntılarla merak konusu olmuş durumda. Bu iddiaların ardından 'Ekrem Yüce kim?' veya 'Ekrem Yüce kimdir?' gibi konu başlıkları araştırılıyor. Peki, Ekrem Yüce kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu? İşte, Ekrem Yüce'nin siyasi kariyeri ve hayatı...

Sakarya Belediye Başkanlığı için AKP'nin adayı olduğu iddialarıyla öne çıkan isim Ekrem Yüce, özellikle hayatı ve siyasi geçmişiyle merak konusu haline gelmiştir. Bu iddiaların ardından, vatandaşlar 'Ekrem Yüce kim?' veya 'Ekrem Yüce kimdir?' gibi başlıklarla konuyla ilgili bilgi arayışına girmişlerdir. Ekrem Yüce'nin hayatı, nereli olduğu, yaşını ve eğitim geçmişini, geçmişteki görevlerini öğrenmek isteyenler için detaylı bir araştırma süreci başlamıştır. Peki, Ekrem Yüce kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu? İşte, Ekrem Yüce'nin siyasi kariyeri ve yaşamına dair önemli bilgiler...

EKREM YÜCE KİMDİR?

Ekrem Yüce, Sakarya Vilayeti, Geyve İlçesi'nin Çengel Köyü'nde 1954 yılında dünyaya gelmiştir.

EKREM YÜCE NE MEZUNU?

İlk ve orta öğrenimini Pamukova'da tamamlayan Yüce, lise eğitimini Kırklareli Atatürk Lisesi ile Adapazarı İmam-Hatip Lisesi'nde aldı. Yükseköğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kültür Teknik ve Makine Bölümü'nde Yüksek Mühendis olarak tamamladı.

EKREM YÜCE HANGİ GÖREVLERDE YER ALDI?

Kariyerine Diyanet Teşkilatı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğü gibi önemli kurum ve kuruluşlarda devlet memurluğu ve idari görevlerde bulunarak başlayan Yüce, ÇAY-KUR Araştırma Enstitüsü Teknoloji Kısım Müdürlüğü'nde Mühendislik ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çay Eksperliği Bölümü'nde Okutmanlık yaparak akademik kariyerine de adım attı.

ÇAY-KUR Genel Müdürlüğü'nde ve özel sektörde çeşitli görevlerde bulunan Yüce, Adapazarı Merkez Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ayrıca, ÇAY-KUR Genel Müdürlüğü'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevlerini 2003-2011 yılları arasında başarıyla sürdürdü. Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (KAMU-İŞ) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Üyeliği gibi önemli pozisyonlarda da görev aldı.

2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Yüce, Rize Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Rize Üniversitesi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği gibi sivil toplum kuruluşlarında da etkili roller üstlendi. 2012'den itibaren DOKAP başkanlığını yürüten Yüce, evli ve 2 çocuk babasıdır. Sakarya'nın sevilen simalarından biri olan Ekrem Yüce, kariyerindeki başarıları ve liderlik vasıflarıyla dikkat çekmektedir. 

 
DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber