Ekrem İmamoğlu'nu 'Yargıtay üyesiyim' diyerek dolandırmaya kalktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dolandırılmak istendiği ortaya çıktı. İmamoğlu'nu farklı tarihlerde telefonla arayarak Hakimler ve Savcılar Kurulu ile Yargıtay üyesi olarak tanıtan bir kişi Antalya’daki bir büfe yeri için aracılık etmesini istedi. Seslerin aynı olduğunu fark eden İmamoğlu durumu avukatlarına aktardı. Yapılan suç duyurusu sonucu şüpheli yakalandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, kendisini Hakimler ve Savcılar Kurulu ile Yargıtay üyesi olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırılmak istendiği belirlendi.

Sözcü gazetesinin haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarının şikayeti üzerine, dolandırıcılık girişimi ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre; İBB Başkanı İmamoğlu'nu arayan bir kişi kendisini Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi Bilgin Başaran olarak tanıttı. Arayan kişi İmamoğlu'ndan Antalya'da bir büfe yeri için aracılık etmesini istedi. Ancak İmamoğlu talebi kabul etmedi ve böyle bir şey yapamayacağını söyleyerek telefon görüşmesini sonlandırdı.

Haftalar sonra yine Ekrem İmamoğlu'nu arayan bir kişi kendisini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil olarak tanıttı. Arayan kişi aynı konuyla ilgili yardım istedi. İmamoğlu, arayan kişilerin seslerinin aynı olduğunu fark edince avukatları aracılığıyla savcılığa başvuruda bulundu.

İmamoğlu'nun suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri o şüphelinin Hakan B. olduğunu belirledi. Hakan B. operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla işlem yapılan Hakan B. adliyeye sevk edildi.

20 yerinden bıçakladılar aracıyla ara sokağa bırakıp kaçtılar G.O.R.A. devam filmi ile geliyor... İşte Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntüler
Sonraki Haber