Ekranlar yeşillendi! Borsa yeni ekonomi yönetimine güven oyu verdi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkan’ı olarak tekrar seçilmesinin ardından oluşturduğu ekonomi yönetimi borsa yatırımcılardan tam not aldı. Borsadaki ekranlar artan hisse senetleri nedeniyle yeşile büründü. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geleneksel politikaya dönüş olacağına dair açıklamaları piyasaya tarafından satın alındı.

Açıklamalarında özellikle Türkiye’nin ekonomi politikalarında rasyonel bir zemine “geri” dönmesi gerektiğinin altını çizen Şimşek, enflasyonla mücadelede ise Merkez Bankası’na destek vereceklerini ve birlikte çalışacaklarını belirtti.

Ekonomi’de “Şimşek”li Günler: Piyasa Yabancıyı Bekliyor

Özellikle kulislerde ekonominin başına Mehmet Şimşek’in geçeceğine dair konuşmaların yayılmasının ardından, yabancı yatırımcının Türkiye’ye olan ilgisinin “Şimşek” politikalarıyla tekrar artacağına yönelik beklenti, Borsa İstanbul’da bayram havası estirmeye başlamıştı. Geçtiğimiz haftayı yüzde 12’ye yakın bir prim ile kapatan Borsa İstanbul, başında Mehmet Şimşek’in olduğu yeni ekonomi yönetimiyle ilk işlem gününe ise yüzde 2,31’lik bir yükselişe 5.233 puandan başladı.

Endekste seansın devam eden bölümünde 5 bin 250 puanın üzeri test edildi. Böylelikle endeks 17 Mart'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Uzun süredir yabancı yatırımcının geri dönmesi halinde tercih edeceği ilk sektör olarak öne çıkan “bankacılık” sektörü ise endeksin genelinden daha fazla yükselerek haftaya yüzde 3,57’lik bir yükselişle başladı.

12:45 itibarıyla ise Borsa İstanbul yüzde 3,20’lik bir artışla 5.278 seviyesinden işlem görüyor. En çok yükselen hisse ise yüzde 9,22 ile Sasa Polyester.

Başkan Hasan Arat kabus gibi geçen sezonun faturasını iki isme kesti Uzmanlar uyardı! Hızla yayılıyor Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını bugün açıklayacak
Sonraki Haber