Ekmeğe zam girişimini Vali durdurdu

Van'da Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanlığı, ekmeğin 2,5 TL’den satılacağını duyurmuştu. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ekmeğe herhangi bir zammın olmadığını belirterek, “Ekmeğe zam girişimi geri alındı” dedi.

This browser does not support the video element.

Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanlığı bugünden itibaren ekmeğin 2,5 TL’den satılacağını açıklamıştı.

Oda başkanlığı, ekmek fiyatının yeni uygulamasına gerekçe olarak, ana maddelerinin yanı sıra vergi, sigorta, kira, elektrik, doğal gaz ve odun gibi giderlerin tamamının zamlanmasını göstermişti. Alınan zam kararı ise Valilik onayı olmadan fırıncı esnafına bildirilmişti. Ancak Valilik devreye girdi ve ekmeğin önceki fiyatıyla satılmaya devam edileceği açıklandı.

"ZAM GİRİŞİMİ"

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bunun ekmeğe zam değil, zam girişimi olduğuna dikkat çekerek, "Yetkililerle görüştük. Süreç tamamlanmadan fırıncılara bildirilmiş. Bize tebliğ edilmemiş ve bizim de imza atmadığımız bir fiyat oluşturmuşlardı. Yetkililerle görüşmemiz sonucu bu zam geri alındı. Toprak Mahsulleri Ofisi şu an ilimizdeki 5 un fabrikasına malzeme desteği vermektedir. Ofis, unun çuvalını ortalama 188 liradan bayilere ve fırınlara satma taahhüdünde bulundu. Şu an ekmeği birebir ciddi etkileyecek bir durum söz konusu değildir." dedi.

FIRSATÇILIĞA GEÇİT YOK

Süreçte kimsenin fırsatçılık yapmaması gerektiğinin altını çizen Vali Bilmez, “İlerde şartlar olgunlaştığında, gerçekten girdi maliyetlerinde bir artış olduğunda tekrar bölgedeki fiyatları göz önünde bulundurarak fiyat belirlenir. Ancak şu an zam girişimi alındı” diye konuştu.

İHA

"Sen kime parmak sallıyorsun..." YERLİKAYA NEDEN ‘FETÖVARİ’ DEDİ? FETÖ'nün boşalttığı devlet kadrolarını tarikat/cemaatler işgal ediyor! Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! ‘TEMİZ ELLER’ İSİMLİ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞMELER! AK Parti ve MHP'ye kumpas planında Uğur Dündar iddiası!