e-imza nasıl alınır? Elektronik imza nereden alınır? Herkes alabilir mi?

e-imza nasıl alınır? Elektronik imza nereden alınır? Herkes alabilir mi merak ediliyor. E-devlet tarafından vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayan e-imza hakkında vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor. Peki, Elektronik imza herkes alabilir mi?

e-imza nasıl alınır? e-imza nereden alınır merak eden vatandaşlar aramalara devam ediyor. Elektronik imza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulmaktadır. E-İmza ile e-Devlet'e oldukça güvenli bir şekilde giriş yapabilirsiniz. İşte detaylar..

E-İMZA NASIL ALINIR?

E-imza oluşturmak için kullanılacak olan Nitelikli Elektronik İmza Sertifikaları 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bildirimini yapmış yetkili Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılara (ESHS) yapılacak başvuru ile alınabilir.

E-İMZA NEREDEN ALINIR?

Elektronik imza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar tarafından sunulmaktadır. Bu firmaların listesi ve diğer bilgilere www.tk.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

HERKES E-İMZA ALABİLİR Mİ?

Kimler elektronik imza alabilir? Gereken kimlik belgelerini sağlayan herkes elektronik imza alabiliyor. Şirketin ticari kişiliğine imza verilmiyor ama bir şirket yönetim kurulu başkanı e-imza ile şirket adına işlem yapabilir.

CIA Direktörü Burns ateşkes ve esir takası görüşmeleri için Doha'da! Bakan Tunç: Noter sayısı 2 bin 385'e çıktı 29 İl için sarı kodlu uyarı! Kuvvetli sağanak ve zirai dona dikkat!
Sonraki Haber