Durmayacak! 12 aylık bir tecrit sürecine ihtiyacımız var

Koronavirüs salgının gidişatını tahmin eden matematiksel modelleme uzmanı Luthais McCash, salgını geleceğine yönelik hiç de iyimser olmayan tahminlerde bulundu. Genç matematik uzmanı, 'Her şeyi durdurmalıyız. 12 aylık bir tecrit sürecine ihtiyacımız var. Tahminim bir bastırma stratejisine gitmedikçe bunun asla bitmeyeceği yönünde.' diye konuştu.

Salgının başlarında, vaka ve ölüm rakamlarını doğru tahmin ettiğini söyleyen matematikçi, tahminlerini önceden "güvendiği" kişilere gönderdi. McCash salgının nereye evrileceğine dair özel bir modelleme yapmadı.

Mart ayından beri evden neredeyse hiç çıkmadığını söyleyen McCash, virüsün iki yıl daha etkisini devam ettireceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Aslında şu anda bir tahmin yapmak daha zor. Başlangıçta nüfusun çok daha fazlası kendilerine söyleneni yapıyordu. Şimdi tahmin etmek daha zor çünkü çok fazla akışkanlık var.

Hipotez kurduğumu söyleyebilirim. Ama benim görüşüm - ve umarım yanılıyorum - bir bastırma stratejisine gitmedikçe bunun asla bitmeyeceği yönünde."

Virüsün ortadan kalkmayacağını, bunun için 12 aylık bir tecrit süresine ihtiyaç olduğunu belirten matematikçi durumun en az iki yol daha süreceğini iddia ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bununla daha iyi başa çıkmak için çeşitli mekanizmalar geliştireceğiz, ancak virüs ortadan kalkmayacak. Her şeyi durdurmalıyız. 12 aylık bir tecrit sürecine ihtiyacımız var. Bunun insanların gelirleri, insanların yaşamları üzerinde büyük bir etkisi olacağının farkındayım, ama gerekli olan bu.

"Mart ayında bu durumun en az iki yıl süreceğini söylemiştim ve şu anda sekiz ay geçti. Bu durum konjonktürel olacak, eğer ki bununla ilgili bir şey yapmazsak."

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber