Dünyanın ilk elektrikli uçağı 'Alice' gökyüzünde süzüldü

Dünyanın ilk elektrikli uçağı 'Alice' salı günü Washington’daki Grant County Uluslararası Havalimanı’ndan başarıyla havalandırıldı. Sekiz dakikalık açılış ile 3.500 fit yükseklikte seyahat etti.

Dünyanın ilk tamamen elektrikli uçağı Alice için Eviation Airfact başlanı ve CEO'su Gregory Davis, CNN Bussiness'a verdiği demeçte "Bu tarih" dedi. Devamında "Bunun gibi tamamen yeni bir teknolojinin bir araya geldiğini en son 1950’lerde gördünüz.” dedi. 2015 yılında kurulan Eviation o zamandan bu zamana kadar Alice'i ileri taşımayı hedefliyor. Şirket salı günkü uçuş sırasında toplanan bilgileri sonraki adımları gözden geçirmek ve 2027 yılına kadar müşterilere uçak teslim etmek için kullanmayı düşünüyor.

“Açıkçası, uçakta sahip olduğumuz veri toplama sistemleriyle terabaytlarca veri ürettik bu yüzden aslında birkaç hafta uçağın modellerimize ve bizim modellerimize göre nasıl performans gösterdiğini görmek için gözden geçireceğiz.” dedi. “Oradan sonra ne yapmamız gerektiğini anlayacağız.” ifadelerinde bulundu.

Şirket, 2025 yılına kadar FAA sertifikalı bir uçak geliştirmek için çalışmayı ve ardından Alice’leri müşterilere teslim etmeden önce bir veya iki yıl uçuş testi yapmayı beklediğini söyledi. Eviation şu anda Alice’in 2027 yılına kadar hizmete girmesini hedefliyor.

İlk elektrikli uçağı olma özelliği ile seyahatte farklı boyut getiren Alice'in özelliklerine gelin hep birlikte bakalım

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!