Dünyanın en riskli görevlerinden birisi! Türk pilotları anlattı...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından hazırlanan videoda askeri pilotlar, dünyanın en tehlikeli görevleri listesinde bulunan tanker uçaklarıyla havadan yakıt ikmalinin nasıl yapıldığını anlattı.

This browser does not support the video element.

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı tanker uçaklar, hava operasyonlarının menzilinin ve süresinin artırılmasında kritik görev üstleniyor.

Savaş uçaklarının yere hiç inmeden daha uzun menzilli ve süreli görev yapmalarına olanak sağlayan tanker uçakları, Türk Hava Kuvvetleri'nin sınır ve hava güvenliğinin korunması ile terörle mücadele çalışmalarının kesintisiz sürmesine büyük katkı sunuyor.

850-1000 KİLOMETRE HIZLA DAKİKADA BİN TON YAKIT İKİ UÇAĞIN BİRBİRİNE KENETLENMESİYLE AKTARILIYOR

Tanker uçağın kuyruk kısmındaki "Boom" adı verilen aparatla, arkadaki uçağa saatte 850 ile 1000 kilometre arasında hızla giderken yakıt transferi yapılıyor. Gökyüzünde tanker uçaktan F-16 uçağına dakikada 1 ton yakıt aktarılabiliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, dünyanın en tehlikeli görevleri listesinde bulunan tanker uçakları ile ilgili sosyal medyadan bir video paylaştı.

Videoda, yakıt ikmali yapan pilotların görüşlerine de yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı, dünyanın en tehlikeli görevleri listesinde bulunan tanker uçakları ile ilgili sosyal medyadan bir video paylaştı.

Videoda, yakıt ikmali yapan pilotların görüşlerine de yer verildi.

Dakikada bir ton yakıtın, saatte 850-1000 kilometre hızla iki uçağın birbirine kenetlenerek aktarıldığını söyleyen pilot, bu stratejiyle savaş uçaklarının hiç inmeden 4-5 saat görev etkinliğini artırdıklarını söyledi.

''AZAMİ DİKKAT İSTEYEN BİR İŞ''

Bir diğer pilot ise "4 metre uzakta, bizimle temas eden bir uçakla kontak halinde yakıt ikmali yapmaktayız. Azami dikkat isteyen bu işi, emniyetle yapmak için tüm gücümüzle çalışmaktayız." dedi.

''BUNU BİR TÜRK KADINI OLARAK YAPMAKTAN BÜYÜK BİR GURUR DUYUYORUM''

Dünyada en tehlikeli görevler listesinde bulunan bu görevi yapmaktan çok büyük gurur duyduğunu söyleyen başka bir pilot da "Bunu bir Türk kadını olarak yapmaktan daha büyük bir gurur duyuyorum. Bana bu imkanı sunan devletimize minnettarım." diye konuştu.

Görenler şaşırdı: Kamyon şaha kalktı Erkek öğrencileri etek giydirip oynattılar! Soruşturma başlatıldı... Görenler tekne sanıyor ne olduğunu duyan şaşırıyor! Meteoroloji uyarmıştı: Hortum kameralara yansıdı Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Tepki çekti : Kızım olaydı kiminle yatıp kalktığıyla ilgilenmezdim