Dünyanın en iyi 100 yemeği listesi yayınlandı! Türkiye'den de tam 8 yemek listede...

Taste Atlas tarafından 2023 yılında dünyanın en iyi yemekleri listesi belli oldu. Listede Türkiye’den de 8 yemek bulunuyor. Türkiye’nin en iyi yemeğinin ise cağ kebabı olduğu görülüyor. Peki, dünyanın en iyi yemekleri hangileri? Listede Türkiye’den hangi yemekler yer aldı?

Dünyanın en iyi yemekleri listesi hazırlandı. Taste Atlas 2023 yılının en çok beğenilen 100 yemeği listesini derledi. Listenin ilk sırasını Brezilya mutfağına ait o yemek aldı. Ülkenin ünlü yemeklerinden biri olan “picanha” 1. sırada yer aldı.

PİCANHA (PİKANYA) NEDİR?

Picanha, ilk olarak Brezilya'nın popüler yemeklerinden. Daha sonra Portekiz'de benimsenen bir sığır eti kesimidir. Hayvanın alt kısmındaki biceps femoris kasının son kısmı ve yağ başlığından oluşur. Son yıllarda kesim Latin Amerika'nın çoğunda popüler hale geldi ve barbekü kültüründe lezzetli bir et olarak ün kazandı.

İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'dan tekmeli yumruklu saldırı İran, Irak ve Pakistan'da Reisi için toplandılar! Milli Piyango sonuçları 19 Mayıs 2024! Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? Dev Derbi Avrupa basınında: F.Bahçe, G.saray'ın partisini mahvetti! Gram altın düştü! İşte 21 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları