Dünyanın en güzel 10 kütüphanesi!

Kütüphaneler bir şehrin, bir ülkenin, tozlu raflar arasında kalmış tarihidir. Bugün çoğu tarihi bina özelliği taşıyan kütüphaneler, mimaridir aynı zamanda. Müdavimlerine görgü, bulunduğu şehre ise karakter katan kütüphaneler Amerika’nın ünlü popüler kültür dergisi Wired’a da konu oldu. Dünyanın en güzel kütüphanelerinin yer aldığı listede Türkiye’den Beyazıt Kütüphanesi de yer alıyor.

1. Danimarka, Dokk1 Kütüphanesi

Listenin ilk sırasında yer alan Danimarka’nın Dokk1 kütüphanesi, 2016 yılında dünyanın en iyi halk kütüphanesi ödülünü aldı. Dokk1 30 bin metrekarelik alanı ile İskandinav ülkelerindeki en büyük kütüphane olma özelliğini taşıyor. Kütüphanenin en ilginç özelliklerinden birisi ise binanın ortasında yer alan ve şehirdeki hastaneye bağlı olan, hastanede gerçekleşen her bir doğumda bir defa çalınan çan. Aarhus nehri kenarında kurulan ve şehrin limanına bakan manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken binanın dış mimarisi polygonal şekillerden oluşuyor. İçerisi ise son derece aydınlık ve ferah bir şekilde tasarlanmış.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!