Dünya tarihinde bir ilk: KIZILELMA ve SOLOTÜRK kol uçuşu yaptı

TEKNOFEST'te heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Atatürk Havalimanı’nda ziyaretçilere kapısını açan TEKNOFEST’te bugün çok tarihi bir an yaşandı. Tarihte ilk defa insansız savaş uçağı ile insanlı bir savaş uçağı kol uçuşu yaptı.

TEKNOFEST'te tarihi bir an yaşandı. Yerli ve milli Baykar'ın insansız savaş uçağı KIZILELMA, SOLOTÜRK ile kol uçuşu gerçekleştirdi. Bu dünya tarihinde yaşanan ilk insansız savaş uçağı ile insanlı bir savaş uçağının gösteri uçuşu oldu.

TARİHTE BİR İLK YAŞANDI

CNN Türk'te yaşanan bu tarihi anı değerlendiren Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, şunları söyledi:

“Dünya tarihinde ilk defa böyle bir gösteri ve uçuş oluyor. İlk defa insansız savaş uçağı ile insanlı bir savaş uçağı halkın önünde gösteri yapıyor. Geçtiğimiz günlerde biz iki tane insansız hava aracı ile AKINCI ve KIZILELMA ile yapmıştık. Milletimizle buluşması apayrı bir motivasyon katıyor diyebilirim.

Milletimizin duası ile ilk uçuşunu 2022’de yaptı, Samsun’da milletimizle buluşmuştur. Burada aldığı dualarla tarihe imza atacak.”

Hangi kadrolara akademik personel alımı yapılacak? Gazze'de insanlık dramı! Havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı All Star'da yeni hafta! Yunus Emre bu yakınlaşmayı hazmedemedi!
Sonraki Haber