Dünya Aferez Birliği Başkanı Altuntaş: Kanser artık 'kronik' bir hastalığa evriliyor

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, son yıllarda kansere yönelik çok etkin sonuçlar veren ilaçların keşfiyle kanserin artık kronik bir hastalığa evrildiğini belirterek, "Yakın gelecekte ilerleyen teknoloji ve yapay zekanın sağlık alanında uygulanmasıyla birçok kanser türünde erken teşhisin daha az iş gücüyle ve daha doğru sonuçlarla yapılacağına hep birlikte şahit olacağız" dedi.

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş  1- 7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında Ankara'daki bir restoranda basın açıklaması düzenledi. Kanser hastalarına yönelik kişiselleştirilmiş yeni tedavi yöntemlerinden bahseden Altuntaş, kanserin erken aşamada tespit edilmesinin, sadece yaşam süresi değil yaşam kalitesine de katısı olduğuna değinerek, "Kanser, erken teşhis edilebilir bir hastalık. Bu nedenle erken teşhisin hayatı kurtardığının altını çizmek isterim. Kanser tedavi edilebilir bir hastalıktır. 

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Meteoroloji açıkladı! Sıcaklıklar ne kadar yükselecek? Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı Benzine ve motorine indirim geliyor! Batuhan Karadeniz'den şok sözler: "Fener Sami Yen'e nasıl gelecek?"