Dudaklarını kesip disk yerleştiriyorlar!

Dünyanın en büyük ikinci kıtası olan Afrika, coğrafi ve kültürel çeşitliliği bünyesinde barındırıyor. Hafızalarda tuhaf dansları ve gelenekleriyle yer etmiş olan bölgede hala ilginç adetler sürdürülmeye devam ediyor.

Ahşap disk Güney Afrika'da çoğunlukla Mursi, Surma ve Sara kabilelerinde uygulanan dudağa ahşap disk yerleştirme, daha çok 15-16 yaşına gelen kızlarda görülüyor. Anneleri tarafından dudakları kesilen kızlar anlamı pek bilinmeyen ahşap disklerle ağızlarını büyütüyor. Kimileri güzellik amacıyla taktığını söylerken kimileri "Başlık parası fazla olan kadının dudağındaki disk büyük olur" diyor. Ahşap disklerin ayrıca köle ticaretini engellemek amacıyla uygulandığı düşünülüyor.

Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı! O bölgelerde kuvvetli rüzgar, yağış ve toz taşınımına dikkat! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! Münih geriden geldi Madrid pes etmedi!