Dubai asgari ücret ne kadar 2023?

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nin en kalabalık şehri ve Dubai Emirliği'nin başkentidir. 18. yüzyılda küçük bir balıkçı köyü olarak kurulan şehir, 21. yüzyılın başlarında hızla büyüyerek turizm ve misafirperverliğe odaklanan kozmopolit bir metropole dönüştü. Dubai, dünyanın en popüler turistik yerlerinden biridir. Tüm bu imkanlardan dolayı Dubai, vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılan ülkelerin başında geliyor. Peki, Dubai'de asgari ücret ne kadar 2023? Ayrıntılar haberimizde...

2023 yılına girmemize çok kısa bir süre kala, 2023 yılı asgari ücret miktarları büyük bir merakla araştırılıyor. Bu ülkelerin başında da, hem çeşitli meslek kollarında çalışmak için göç edilen, hem de turistik amaçla ziyaret edilen Dubai geliyor. Peki, Dubai'de asgari ücret ne kadar 2023? Detaylar haberimizde...

DUBAİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2023?

Dubai sadece gökdelenleri olan popüler bir turistik yer değil aynı zamanda gelişen iş ekonomisine sahip bir şehirdir.  2021'de Dubai'deki ortalama maaş ayda yaklaşık 21.500 AED'dir (Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi). Bu, Haziran 2022'deki döviz kurlarına göre aylık 5853,37 USD'dir. 

Dubai asgari ücret ortalaması yüksek görünse de Dubai'deki maaş, ABD (7,900 USD) ve İngiltere (8,163 USD) gibi gelişmiş ülkelere göre oldukça düşüktür. Diğer taraftan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) her 17 ayda bir ortalama %8 maaş artış oranına sahiptir.

DUBAİ EV FİYATLARI

Dünyanın en lüks bölgelerinden biri olarak bilinen Dubai'de, sıfır bir dairenin fiyatı 100 bin ile 600 bin dolar arasında değişiklik göstermektedir.

DUBAİ ARABA FİYATLARI

Dubai'de araba fiyatları, arabaların kullanım süresi ve modeline göre değişmekle birlikte 20 bin ile 150 bin dolar arasında farklılık göstermektedir.

DUBAİ ALKOL FİYATLARI

Dubai'de alkol fiyatları, alkolün çeşidine göre değişmekle birlikte 15 ile 200 Dirhem arasında değişmektedir. Özel seri alkollü içeceklerde bu fiyat 1000 Dirhem'e kadar çıkabilmektedir.

İzmir'de bugün hava nasıl olacak? Ankara'da bugün hava nasıl olacak? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber