'MSÜ sınavında 400 öğrenci korona oldu'

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği ilk geniş katılımlı sınav geçtiğimiz pazar günü yapıldı. 81 ilde yapılan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına katılan 451 bin 272 adayın 400'üne koronavirüs bulaştığı iddia edildi. Dr. Serdar Savaş'ın iddiası sonrasında, zaten bir süredir devam eden 'LGS - YKS ertelensin' tartışması yeniden alevlendi.

This browser does not support the video element.

LGS ve YKS sınavlarının yapılacak olması tartışılırken, geçmişte Dünya Sağlık Örgütü'nde (DSÖ) üst düzey yöneticilik yapan Dr. Serdar Savaş, pazar günü yapılan MSÜ sınavında 400 adaya yeni tip koronavirüs bulaştığını iddia etti.

2 BİN 500 ÖĞRENCİ HASTALIĞI YAYIYOR

400 öğrencinin karantinaya alındığını belirten Savaş, "400 öğrencinin virüs kapması bunun 5 katı kadar insanın hasta olduğunu gösterir. Demekki 2400 öğrenciyi şu anda biz hasta ettik. Bu 2 bin 400 öğrenci de şu sırada bu hastalığı başkalarına da yayıyorlar. Bir 5 bin de buradan gelir" diye konuştu.

LGS VE YKS UYARISI

Savaş ayrıca, LGS ve YKS sınavları için yetkililere uyarıda bulunarak “Ne yaptığınızın farkında mısınız?” dedi.

ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE ‘EGE SİYASETİ’ İLİŞKİSİ NASIL OLACAK? Ekrem İmamoğlu Hamas'a terör örgütü dedi! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR? İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI!