‘Dost Türk halkı için üzerimize düşeni yapacağız’

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından harekete geçen İtalya, Türkiye’ye çok sayıda yardım malzemesi gönderdi.

Merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından İtalya yardım göndermek için harekete geçti.

İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği milli bayraklarının yarıya indirilmiş halini paylaşmayarak, Pandeminin patlak verdiği zaman İtalya, anında Türkiye'nin yardımını almıştı. Bugün de dost Türk halkının yasının acısını dindirmek için üzerimize düşeni yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

Büyükelçiliğin sosyal medya hesabında, “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, Karanlığın ardında nice güneşler var.” sözlerine de yer verildi.

Türkiye Çin’de ortaya çıkarak tüm dünyayı pençesine alan Kovid-19 salgınına ilişkin ise zor süreçten geçen İtalya’ya çok sayıda tıbbi yardım göndermiş, kolilerin üzerine ise Hz. Mevlana’nın, “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, Karanlığın ardında nice güneşler var.” sözlerine yer verilmiş, ‘Türkiye’den İtalyan halkına sevgilerle’ notu düşülmüştü.

Bursa'da şoke eden olay: Ayıyı parçalayıp çöpe attılar... Halkbank’tan HUBrica ile Girişimcilere Tam Destek Hasan Arat Beşiktaş'ın yeni hocasını belirledi! Sergen Yalçın dönemi
Sonraki Haber