Dört şirket halka arz olacak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından sağlanan istikrar ortamı nedeniyle ekonomiyle ilgili kararlar arka arkaya gelmeye başladı. Şirketlerin büyümek için ihtiyaç duyduğu sermayeyi yüksek faizli banka kredileri yerine halktan bulmalarını sağlayan halka arz talepleri artmaya başladı. İşte detaylar...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), hisselerini satışa çıkarmak isteyen 4 farklı şirketin halka arz olmasını onayladı.

Halka arz olmak için SPK'ya başvuran A1 Capital Yatırım Menkul Değerler, Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi, Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret ve Katılımevim Tasarruf Finansman şirketlerinin arzları onaylandı.

Hisseler Kaç Liradan İşlem Görecek?

Katılımevim 13,43'den işlem görürken Forte Bilgi 12,12 liradan, Pasifik Eurasia ve  A1 Capital şirketleri ise 25 liradan halka arz olacak.

Kurul aynı zamanda, Türk Traktör ve Ziraat Makineleri AŞ'nin 46 milyon 697 bin 875 liralık, Kiler Holding AŞ'nin 975 milyon liralık, Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım Anonim Şirketi'nin 2 milyar 392 milyon liralık, Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 80 milyon 500 bin liralık, Dinamik Isı Makine Yalıtım Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin iç kaynaklardan 18 milyon 538 bin 423,05 lira ve kar payından 21 milyon 370 bin 951,95 liralık bedelsiz sermaye artırımını onayladı.

SPK ayrıca Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 2 milyon 500 bin liralık bedelli sermaye artırımına da onay verdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'e açılan davada müdahil olacağız Galatasaray'dan maç sonrası Fenerbahçe'ye şampiyonluk göndermesi! 7 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı! İşte o kararlar...
Sonraki Haber