Donald Trump ayarı kaçırdı: "Rusya'nın NATO saldırısını desteklerim"

Eski ABD Başkanı Donald Trump, NATO ile ilgili yaptığı son konuşmasıyla büyük tepki çekti. Trump, gerekli savunma harcamalarını yapmayan NATO üyelerini korumama ve olası Rusya saldırılarında Rusya'nın saldırısını destekleyeceğini ifade etti. Beyaz Saray bu açıklamalara "dehşet verici ve çılgınca" diyerek tepki gösterdi.

ABD Eski Başkanı Donald Trump, ABD'nin South Carolina eyaletinde yaptığı konuşmada, başkan olduğu dönemde, NATO'nun savunma harcama hedeflerini yerine getirmeyen üyelerinin savunulmaması gerektiği konusundaki açıklaması üzerine bir müttefikle "karşı karşıya" geldiğini belirtti.

Kendisine karşı çıkan müttefike verdiği yanıtta Trump, ödemelerin yapılmaması durumunda Rusya'nın istediğini yapmasını ve olası saldırılarını "destekleyeceğini" söylediğini aktardı.

Trump, "Neden ödeme yapmıyorsun? Sizi korumazdım, hatta size (Rusya'nın) ne isterlerse yapmalarını desteklerim. Ödemelerinizi yapmak zorundasınız." dedi.

Trump'ın açıklaması üzerine Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates de NATO müttefiklerinin cani rejimlerce işgal edilmesini desteklemeyi "dehşet verici ve çılgınca" olarak nitelendirdi.

Galatasaray'a Dries Mertens'ten kötü haber geldi Star Wars Günü nedir, nasıl ortaya çıktı, nasıl kutlanır? Saldırı anına ait görüntüler ortaya çıktı!
Sonraki Haber