Dolarda yukarı yönlü eğilim yaşanıyor

Cari açık ve bölgesel riskler kurda yukarı yönlü eğilime neden oldu. TL’de sert yükselişler beklenmese de artma eğilimi devam ediyor. Danışmanlık şirketi Ünlü&Co, TL ve borsada neler olabileceğini analiz etti… İşte detaylar…

Haftaya İsrail ve Hamas arasındaki savaşın gölgesinde başlayan hisse senedi piyasaları ilk etapta belirgin şekilde baskı altında kalsa da sonraki günlerde çatışmaların yayılmayacağı beklentisinin ön plana çıkması ile daha ılımlı bir görünüm sergilemişti. Ancak bölgeden gelen haber akışının kimi zaman zıt yönde olması yatırımcıların pozisyonlarını gözden geçirmesine neden oluyor. Bu kapsamda dün İsrail’in, Şam ve Halep Havalimanı'nı vurduğuna yönelik haberler risk iştahının belirgin şekilde daralmasına neden oldu. Piyasalardaki kırılganlık özellikle yurt içinde kendini gösterirken BIST-100 endeksinde haftalık değer kaybı %2,5’e yakın seyrediyor. Yurt dışında ise baskının çok daha sınırlı kaldığını ve endekslerin haftalık bazda artı bölgede seyrettiğini görüyoruz.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... Survivor All Star'da gecenin kazananı kim oldu? İşte yeni fragman En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları!