Dolandırıcılar bunu da keşfetti! Banka ATM’sinden para çekerken bir kez daha düşünün!

Uzmanlar uyarıyor. Banka müşterileri ATM'leri kullanırken daha dikkatli olun. Dolandırıcıların yeni yöntemi ATM'ler üzerinden insanların parasına el koymak. Günlük nakit ihtiyacını karşılayarak para çektiğini zannedenler aslında dolandırıcılara hedef oluyor.

Ay başında yatan maaşı hesaptan kullanmanın en pratik yolu artık banka ATM'leri. Banka içerisine girip uzun kuyruklar beklemeden kısa sürede dakikalar içerisinde nakte erişim sağlanabiliyor. Fakat bu sanıldığının aksine konforlu olsa da çokta güvenilir değil.

Farkında olmadan ATM içerisinde özel bir gizli kamera yerleştirilebiliyor. Bu yüzden uzmanlar uyarıyor. Kart şifrenizi girerken dikkatli olun. Tuşların üzerini kapatmak ve bu sayede oluşabilecek güvenlik zaafını önlemek mümkün.

PANİKLEMEYİN!

Para çekme işlemi uygulanırken cihaza para sıkıştığını fark ettiğiniz anda paniklemeyin! Cihazın üstündeki cep telefon numarasını arayarak konu üzerine yetkililerden yardım isteyebilirsiniz.

Kart şifresi basit rakamlardan seçildiğinde dolandırıcıların hedefi olabiliyor. Hemen bulunabilecek basit şifreler daha çabuk çözülüyor.

GİZLİ KART OKUYUCU SİSTEMİ!

Banka ATM'leri her ne kadar güvenli görülse de tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Özellikle dolandırıcıların hedefinde ATM’e yakınlarına konan kamera özel kart okuyucusu sistemi ya da kendilerine ait bir cihaz yerleştirebiliyor. Bu tarz şüpheli bir durumla karşılaşıldığında vakit kaybetmeden banka yetkilisi ile iletişime geçmek önemli oluyor.

BANKA HESABINIZI KONTROL EDİN!

Alınabilecek bir başka güvenlik önleme ise ATM'den para yatırma işlemi yapıldıktan sonra hesabı kontrol etmektir. Son dönemlerde en çok şikayet edilen konulardan biri bu oluyor. ATM'ye yatırılan para eksik çıkabiliyor. Uzmanlar uyarıyor. ATM üzerinden para yatırıldıktan sonra mutlaka hesabınızı zaman geçmeden kontrol edin.

MAKBUZ İSTEYİN!

Ne olursa olsun bankada yapılan para yatırma işlemİ onaylandığı sırada makbuz istemeyi unutmayın. İstenen bu makbuz ileride oluşabilecek güvenlik açıklarına ve probleme yönelik kişinin kendisini savunması için delil olarak kabul edilebilecektir.

TEKNİK HATALARA DİKKAT!

ATM'den para çekerken dikkat edilmezse dolandırıcıların hedefi haline gelinebilir. Para yatırma işlemi uygulanırken ATM teknik hata verebilir. Burada dikkatli olmak gerekir. Farkında olmadan yanlış şifre girdiğiniz söylenebilir ya da kartınız sıkışabilir. Dolandırıcıların yeni hedefi de bu tarz yöntemlere başvurmaktır.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber