Doğuştan görme engelli bir adamın gözleri açılırsa...

Doğuştan görme engelli olduğunuzu ve hayatınızın bir noktasında görmeye başladığınızı düşünün. Aslında bu nadir olmakla beraber yaşanan bir durum olsa da daha önce farklı biçimlerde, farklı duyularla algıladığımız dünyayı yıllar sonra görmeye başladığımızda bu yeni algılama yoluna hemen alışmak, pek de mümkün değil.

Görme engelli birinin sadece 'karanlık' bir evreni deneyimlediğini düşünürüz.

Fakat aslında bu bizim sınırlı algı dünyamızın bize sunduğuyla ilgili, gözlerimizi kapattığımızda gördüğümüz karanlığı genellemeye meyilliyiz. Görme engelli birine kulak verdiğimizde, karanlığı deneyimlediğini duymak kadar şu yanıtı alma ihtimalimiz de var: 

Şu anda koyu kahverengi bir zemin üzerine merkezde turkuaz ışıldamalar deneyimliyorum. Hatta şu anda yeşile dönüştü. Şimdi üzerinde sarı benekler olan parlak maviye ve tüm manzarayı kaplamaya yakın bir turuncu da var.

Akaryakıt fiyatları güncellendi! İşte güncel benzin, motorin fiyatları Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım düğün hazırlıklarına başladı! Altın düşüyor! İşte güncel altın fiyatları Meteoroloji'den ciddi uyarı: 11 kente sağanak yağış ve dolu geliyor AK Parti 2024 yerel seçimlerinde neden oy kaybetti? Cezaevinden tahliye edilen Nihal Candan'ın son hali şaşkınlık yarattı