Doğan Medya Grubu, Demirören'e satıldı! İşte Aydın Doğan'ın ilk sözleri...

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Medya Grubu'nu Milliyet'in sahibi Erdoğan Demirören'e sattı.

Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu'nun satışı için anlaşmaya vardığı iddia edildi.

T24 sitesinin haberine göre; Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Erdoğan Demirören'le Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda anlaştı.

Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Tük kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu'nu satın alan Demirören grubunun, bu satın almada arkasında başka bir sermaye grubunun da bulunduğu öne sürülüyor.

RESMİ AÇIKLAMA 18.00'DE

SuperHaber yazarı İzzet Çapa da sosyal medya hesabında satış hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Çapa, "Medyada bir devir kapandı" notuyla satılan markaları şöyle sıraladı;

"Gidenler: Kanal D, CNN Türk, Tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Dergi Pazarlama ve Planlama"

Satışla ilgili resmi açıklamanın bu akşam saat 18.00'de yapılacağını da duyura İzzet Çapa, Aydın Doğan'ın satışı personeline nasıl duyurduğunu da şu sözlerle aktardı;

"Aydın Doğan, öğle saatlerinde genel yayın yönetmenlerini arayarak “artık dayanacak gücüm kalmadı ve satış gerçekleşti” dediğinde son derece üzgünmüş...

Çalışan tüm basın emekçilerine Allah kolaylık versin. Çünkü tüm Doğan Holding binalarında büyük bir panik yaşanmaktaymış. Herkeste “yarın ne olacak, tazminatlar nasıl ödenecek?” telaşı had safhada. Aydın Doğan’a yakışan geride bıraktığı herkesin tazminatını ödemektir.

Son bir not... Doğan Grubu ilk defa satılmıyor... Onların grubu içerden satan çok adamı vardı."

NE KADARA SATILDI?

Medya kulislerinde dolaşan iddialara göre Aydın Doğan medya grubu için astronomik bir rakam talep etti. Doğan ile Demirören, Doğan Medya için nihai olarak 1 milyar 250 milyon dolar karşılığında el sıkıştı.

Fatih Terim Panathinaikos'tan ayrıldığını açıkladı 28 Şubat davası sanıklarına af! Çetin Doğan tahliye edildi.. Merkez'in yıl sonu dolar beklentisi geriledi
Sonraki Haber