Doğal gaz faturaları şoke etti! Bakanlık e-devlet üzerinden 2 bin 500 TL tutarında fatura desteği vereceğini açıkladı!

Doğal gaz faturalarına yansıyan yüksek oranlı zamlar, aralık ayı faturalarını gören vatandaşları şaşkına çevirdi. Bu noktada devreye giren bakanlık doğal gaz desteğini hatırlattı. İşte ayrıntılar…

Yeni yıla girilmesi ile birlikte açıklanan zam başlıklarının arasında bulunan doğal gaz bedelleri, yeni dönemin getirdiği zorlu ekonomik koşulların altında ezilen tüketicileri büyük bir paniğe sürükledi. Aylık kazançları ile ay sonunu getirmekte zorluk çeken vatandaşlar bir de yüksek oranlı zamlar ile duyurulan doğal gaz faturalarını nasıl karşılayacaklarını düşünmek durumunda kaldı. Ancak asıl zam duyurusu, Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte yapıldı.

24 Şubat tarihinde Ukrayna sınırlarını ihlal ederek tüm dünya ülkelerinin yaptırımlarına rağmen bir savaş başlatan Rus hükümeti, enerji emtialarında da yükselen grafiklerine ortaya çıkmasına sebep oldu. Artan doğal gaz fiyatlarından ötürü ülke sınırları içerisinde hizmete sunulan doğal gazın ücretlendirilmesinde de değişikliğe gidilmek durumunda kalındı. Son olarak eylül ayının başında duyurulan zamlardan sonra kış mevsiminin maddi açıdan zorlu geçeceğinin farkına varan vatandaşlar, aralık ayında gelen doğal gaz faturaları ile resmen şaşkınlık yaşadı.

Yüksek doğal gaz faturası bedelleri karşısında elleri kolları bağlanan tüketicilere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan destek hatırlatması geldi. Sene başında ilk kez ihtiyaç sahiplerine ilk kez doğal gaz desteği veren bakanlık, eylül ayı itibari ile destek tutarlarının attırıldığını ifade etti.

BAKANLIKTAN DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım modelleri arasında yer alan doğal gaz tüketim desteği, eylül ayı itibari ile güncel yardım tutarları ile açıklandı. İhtiyaç sahibi aileleri kapsayan destek modeli çerçevesinde ailelere 900- 2.500 TL bandında fatura desteği sağlanacağını belirten bakanlık, yardımların hesaplara aktarılmaya başladığı ifade etti.

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURU DETAYLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın doğal gaz tüketim desteğinden yararlanmak için e- devlet sistemi üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Kronik hastalara yüzde 5 oranında daha fazla destek verdiğini belirten bakanlık, bu grupta bulunan vatandaşların e- devlet sistemine sağlık raporlarını da yüklemeleri gerektiğini ifade etti.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber