Diyarbakır'da kaçak elektrik kontrolüne giden saha ekiplerine taşlı saldırı

Diyarbakır'da kaçak elektrik tespit edilen bölgeye kontrole giden saha ekipleri taşlı saldırıya uğradı. O anlar ekipten bir kişinin cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Karabıçak Mahallesi'nde, kaçak elektrik tespit edilen 4 abonenin, yasal çağrılara rağmen ödenmeyerek 4 milyon liraya ulaşan borcu nedeniyle haciz işlemlerinin yapılması için bölgeye giden ekibe bir grup tarafından taşlı saldırı düzenlendi.

Bölgeye girişleri bir grup tarafından engellenen ekiplerle tartışan grup, enerji şirketi personelini darbederek hizmet araçlarına taşlarla saldırdı. Olayda 4 hizmet aracı zarar gördü.

Jandarmanın müdahale ettiği olayda bazı kişiler, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Enerji şirketi tarafından yapılan açıklamada, kaçak elektrikle mücadelenin süreceği belirtilerek, “Gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları ve kaçakla mücadelede teknoloji kullanımı ile yüzde 76’dan yüzde 43’e düşürdük. Enerji Bakanlığımız ve Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulumuzun regülasyonlarına tabi bir şirket olarak milli ekonomimize doğrudan zarar veren ve haksız rekabete yol açan elektrik hırsızlığı ile mücadelemize devam edeceğiz” denildi.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber