Diyanet'te 'Dinlerarası Diyalog Dairesi'nin ne işi var! / ÖZEL

FETÖ örgütünün dünyaya yayılma planının en önemli ayağını oluşturan Dinlerarası Diyalog saçmalığının Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde işlevsiz kalsa da bir daire olarak kurumsallaşmış halinin mevcut olduğu ortaya çıktı

DİYANET'TE 'DİNLERARASI DİYALOG' DAİRESİ

Terör Örgütü FETÖ'nün en önemli projelerinden biri olan Dinlerarası Diyalog safsatasının hala Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir daire başkanlığı olarak mevcudiyetini sürdürdüğü ortaya çıktı.

Diyanet'in teşkilat şemasında Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün altında yer alan Dinler ve Kültürler Arası İlişkiler Daire Başkanlığı halen faaliyette.

Mehmet Nuri Yılmaz'ın başkanlığı döneminde kurulan bu dairenin ilk adı da 'Dinlerarası Diyalog Dairesi'ydi. Teşkilattaki FETÖ'cü yapılanma tarafından kurulan bu daire Ak Parti iktidarı döneminde kapsamı genişletilerek Dinler ve Kültürler Arası İlişkiler Daire Başkanlığı olarak faaliyetlerine devam etti. Nedeni de o dönemde Medeniyetlerarası İttifaf projesine destek olacak faaliyetlere imza atacak olmasıydı.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin İspanya Başbakanı Zapatero'nun ei başkanlıklarını yaptığı Medeniyetler İttifakı projesi rafa kalktı. Ama Diyanet'teki bu daire başkanlığı hala mevcudiyetini koruyor.

DAİRE HALA TEŞKİLAT ŞEMASINDA

İsmi değişmiş olsa da 'Dinlerarası Diyalog Dairesi' hala faaliyette. Başında da bir daire başkanı var. Personeli hiç bir faaliyette bulunmasa da görevine devam ediyor.

Peki bu dairenin asıl görevi nedir? Yoruma gerek bırakmadan Diyanet'in internet sitesinden aynen şöyle aktaralım:

a) Diğer dinlerin mensupları, kurum, kuruluş ve topluluklarıyla ilişkiler kurmak, bu çerçevede ortaya çıkan yaklaşımları izlemek ve değerlendirmek.
b) Farklı din mensupları arasında barış ve hoşgörü kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlemek, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen etkinliklere temsilci gönderilmesi ile ilgili işleri yürütmek.
c) Yurt dışında İslam dini ve diğer dinlerle ilgili gelişmeleri, ilmi çalışmaları ve yayınları takip etmek ve değerlendirmek, gerekli görülen yayınları temin etmek.
ç) Yurt dışındaki vatandaş ve soydaşlarımıza yönelik proselitizm, ayrımcılık ve ırkçılıkla ilgili gelişmeleri takip etmek, bu konudaki bilgi, belge ve şikayetleri değerlendirmek.
d) Ülkemizdeki diğer dinlere mensup toplulukların dini, kültürel, sosyal ve kurumsal yapılarını araştırmak ve bunlarla ilişkileri geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak.
e) Avrupa Birliği ile ilişkiler çerçevesinde Başkanlığın görev alanına giren konularda çalışmalar yapmak.
f) Görev alanıyla ilgili konularda Başkanlık yurt dışı teşkilatından periyodik raporlar almak ve değerlendirmek.
g) Görev alanıyla ilgili verilen diğer görevleri yapmak.

Daire şu an işlevsiz durumda. Ama personeli var ve FETÖ ile mücadele kapsamında daireyi kapatmak her nasıl olduysa kimsenin aklına gelmedi.

Superhaber.tv

Çılgın Sayısal Loto sonuçları 29 Nisan 2024! Konyaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir!
Sonraki Haber